Wild Tundra
3.0/5

Wild Tundra


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Wild Tundra

Zet de verwarming maar alvast wat hoger want met Wild Tundra van Red Tiger gaan we terug naar de tijd van de bevroren toendra. Wollige mammoeten en sabeltandtijgers waren er toen nog in overvloed. Het ontwerp team van Red Tiger heeft er een prachtig slot van weten te maken. Of dit ook een leuke gokkast is om te spelen kun je ontdekken via het demo spel of door onze review verder te lezen.

Red Tiger heeft een paar leuke features toegevoegd waarmee je extra prijzen kunt winnen. Er zijn cascades waarmee kettingreacties aan winnende combinaties kunnen ontstaan. Je kunt profiteren van Super Symbolen met een vermenigvuldiger en er is een gratis spins bonusspel met ene oplopende multiplier met andere leuke toevoegingen.

Het theoretische uitkeringspercentage is met 95,7% net onder het gemiddelde. De variantie is hoog en met een enkele draai kun je 10.484x de inzet winnen.

Werking van de Wild Tundra Gokkast

Het speelveld van Wild Tundra bestaat uit vijf rollen, vier rijen met 30 manieren om te winnen. Er wordt gebruik gemaakt van het Adjacent Reels mechanisme winnende combinaties ontstaan zodra je dezelfde symbolen van links naar rechts op de rollen weet te landen. Inzetten kan vanaf €0,10 tot maximaal €10 per draai.

symbolen van speelkaarten hebben zoals gebruikelijk de laagste waarde. Draai er vijf van dezelfde soort van voor een bedrag van 0,3x tot 0,6x de inzet. Rendieren, sabeltandtijgers, beren, neushoorns en mammoeten tellen als premium symbolen. Vijf van dezelfde soort zorgt voor een uitbetaling van 0,6x tot 3x de inzet.

Er is helaas geen wild symbool en de reguliere uitbetalingen van winstcombinaties vallen ook tegen. Gelukkig heeft Red Tiger nog een aantal extra features toegevoegd.

Cascades

Zodra je een winnende combinatie hebt weten te landen worden de symbolen van de winstcombinatie verwijderd waarna er nieuwe symbolen voor in de plaats vallen. Hierdoor kun je met een enkele draaibeurt een ongekend aantal winnende combinaties vormen.

Super Symbolen

Van elk Wild Tundra symbool is er ook nog een super symbool variant. Het betreft een grotere symbool dat een grootte van 2 tot 4 vakjes kan bevatten. Per draaibeurt kan er slechts één symbooltype als super symbool gelden. Om de lage standaard uitbetalingen te compenseren is er ook nog een wild vermenigvuldiger gekoppeld. De hoogte van de multiplier is afhankelijk van de grootte van het super symbool. De staffel is als volgt;

  • Super symbolen van 1×2 hebben een multiplier van x3.
  • Super symbolen van 1×3 groot hebben een vermenigvuldiger van x5.
  • super symbolen van 1×4 hebben een multiplier van x8.

Gratis Spins Bonus

Zodra je drie scatter symbolen weet te landen gaat de gratis spins bonus van start. Je ontvangt nu 9 gratis spins en elke extra scatter levert een extra draai op. Nu wordt er eerst een symbool geselecteerd dat tijdens het bonusspel in het symbool van de mammoet kan veranderen. De mammoet wordt in ieder geval niet geselecteerd.

Tijdens de bonusronde kun je profiteren van een oplopende multiplier. Die start met x1 en loopt na elke winnende cascade met +1 op. Dit kan uiteindelijk een maximale vermenigvuldiger van x20 opleveren. Als het lukt om drie scatters te landen dan ontvang je drie extra spins en wordt er een tweede symbool geselecteerd dat in de mammoet kan veranderen.

Wat is onze beoordeling van de Wild Tundra Gokkast?

Op grafisch vlak valt er niks aan te merken, dit spel heeft een mooi ijstijd thema waarbij de dieren van de toendra tot leven komen. Wat ons tegenvalt is de lage uitbetaling van standaard winstcombinaties. Dat wordt deels goedgemaakt door de super symbolen. het gebrek aan een wild symbool helpt ook niet echt.

De gratis spins bonus is wel leuk bedacht. Het doet een beetje denken aan de Book of Dead gokkast van Play ‘N Go maar dan iets minder spannend. De RTP is met 95,7% wel iets onder de maat. Ons advies is om eerst het demospel uitgebreid te testen voordat je voor geld gaat spelen.

Andere slots met een vergelijkbaar die we je kunnen aanbevelen zijn Primal Megaways van Blueprint Gaming en Raptor DoubleMax van Yggdrasil.

Pluspunten
  • Op visueel vlak prima uitgevoerd
  • Elke symbool heeft een super symbool variant met multiplier
  • Een gratis spins bonusspel met een aangewezen symbool dat kan transformeren
  • Winspotentie van 10.484x de inzet
Minpunten
  • Reguliere uitbetalingen zijn te laag
  • De RTP ligt iets onder het gemiddelde
© Copyright 2023 Gokkasten Stip