Blue Wizard Megaways
4.0/5

Blue Wizard Megaways


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Blue Wizard Megaways

Onlangs hebben we een review geplaatst van Amazing Factory, een van de slots dat is gekoppeld aan de Fire Blaze jackpot. Nu is het de beurt aan de Fire Blaze: Blue Wizard Megaways gokkast. Ook dit spel is ontwikkeld door Rare Stone Gaming en onder het platform van Playtech uitgebracht. Het thema gaat over magie waarbij het huis van de tovenaar op de achtergrond te zien is. Dit spel doet een beetje denken aan de Lord of the Rings trilogie en binnenkort kunnen we zelfs genieten van een nieuwe Lord of the Rings televisieserie.

Playtech heeft er geen traditionele megaways slot van gemaakt want het speelveld verschilt nogal waat je doorgaans gewend bent. Er zijn vijf rollen met een gevarieerd aantal symbolen per rol. Er zijn minimaal 108 ways to win en dat aantal kan groeien tot maximaal 12.348. Er zijn maar liefst drie features zoals extra wild vermenigvuldigers, een gratis spins bonusspel en natuurlijk de Fire Blaze respin feature waarmee je kans maakt op een jackpot prijs.

Het theoretische uitbetalingspercentage is met 96,48% bijzonder goed voor dit type slot. De variantie is ligt tussen medium en hoog en de maximale winst is 10.000x de inzet.

Hoe werkt de Blue Wizard Megaways Slot?

Het speelveld van Blue Wizard Megaways heeft een vrij unieke opstelling. Er zijn vijf rollen waarvan de 1e en 5e rol 2 tot 6 symbolen bevatten en de middelste drie rollen 2 tot 7 symbolen hebben. Zo ontstaan er minimaal 108 en maximaal 12.348 manieren om te winnen. Er is ook nog een top rol dat uit een enkele rij met drie symbolen bestaat. Inzetten kan vanaf 0,10 tot maximaal 250 per spin zodat dit spel ook voor high rollers goed te doen is.

blue wizard megaways gokkast

Winst ontstaat zodra je minstens drie dezelfde symbolen van links naar rechts aangrenzend weet te landen. Symbolen met een lage waarde bestaan uit A, K, Q, J en 10 speelkaarten. Hiermee pak je bij vijf van dezelfde soort een uitbetaling van 0,5x tot 0,8x de inzet. Een ring, toverboek, heksenketel en uil zorgen voor 1x tot 5x de inzet.

De tovenaar telt als wild symbool en komt allen op de rollen 2, 3 en 4 voor. Dit symbool kan alle regulieren uitbetalende symbolen vervangen om een winstcombinatie aan te vullen.

Lightning Wild Multipliers

Het symbool van een bliksemschicht kan alleen op de top rol landen. Als je onder dit symbool een wild weet te draaien dan wordt de Lightning Wild Multiplier feature actief. Het wild wordt nu voorzien van een x2, x4, x8 of x16 vermenigvuldiger.

Gratis Spins Bonus

Zodra je drie of meer scatters (kasteel) op de rollen draait gaat de gratis spins bonus van start. Je ontvangt nu naast een uitbetaling voor de scatters 6 gratis spins. Tijdens de bonus verschuiven de symbolen op de top rol na elke spin een plekje naar links.

De kans op het landen van bliksemschichten is nu een stuk groter zodat er vermenigvuldigers tot maximaal 16x de inzet kunnen worden toegevoegd.

Als het lukt om drie of meer scatter te landen ontvang je extra spins. Je kunt tijdens de bonus ook de Fire Blaze Respin feature activeren. Meer daarover kun je hieronder ontdekken.

Fire Blaze Respin Feature

Zodra je zes kristallen bollen weet te landen wordt de Fire blaze Respin feature actief. Nu worden de kristallen bollen vastgehouden en krijg je drie respins. Elke keer als je een nieuw kristallen bol weet te landen wordt ook dit symbool vastgehouden en wordt de respin teller gereset.

Als de respins op zijn dan veranderen ster symbolen in een Mini (20x), Minor (50x) of Major (500x) jackpot symbool. De jackpot wordt bovenop de uitbetalingen die je met de kristallen bollen hebt verdient uitgekeerd. De grootste jackpot van 2.000x de inzet valt te winnen door het speelveld met kristallen bollen te vullen.

Wat vinden wij van de Blue Wizard Megaways Gokkast?

Het thema is prima uitgevoerd en de extra features zorgen niet voor verwarrende momenten. Dit is trouwens de eerste Megaways gokkast van Playtech! Tijdens het demospel lukte het ons om met regelmaat de Lightning Wild Feature te pakken. De gratis spins bonus is niet heel bijzonder maar kan leuk uitpakken.

De Fireblaze Respin feature is geweldig en kan ervoor zorgen dat je op het puntje van je stoel gaat zitten. Hoewel dit niet de beste megaways slot is vinden wij het zeker de moeite waard om uit te proberen.

Andere Megaways slots die wij je kunnen aanbevelen zijn Atlantis Megaways van Blueprint Gaming en Odin Infinity Reels van ReelPlay.

Pluspunten
  • Bovengemiddelde RTP
  • Wil vermenigvuldigers van x2 tot x16
  • Een gratis spins bonusspel
  • Fire Blaze Respin feature waarmee je een jackpot kunt winnen
Minpunten
  • De gratis spins bonus had wat beter gekund
© Copyright 2023 Gokkasten Stip