Athens Megaways
4.0/5

Athens Megaways


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Athens Megaways

Met Athens Megaways gaan we terug naar de tijd van de oud-Griekse cultuur. Red Tiger heeft voor dit spel de oude stad Athene in digitaal formaat geleverd. Wat ons betreft zoet het er allemaal prachtig uit maar of het spelverloop ook goed is kun je verderop in onze review ontdekken.

Het Megaways spelmechanisme waarmee je tot op 117.649 manieren kunt winnen staat centraal. Er zijn drie basisspel modificaties zodat Athens Megaways ook zonder bonusronde goed te doen is. Tijdens het bonusspel is er een oplopende vermenigvuldiger maar dit kan maar tot maximaal 20x.

De RTP valt met 95,68% net onder het gemiddelde en de variantie schommelt tussen medium en hoog in. De maximale uitbetaling van 19.992x de inzet is niet verkeerd.

Athens Megaways specificaties

SoftwareRed Tiger
Release Datum17/11/2022
RTP95,68%
VariantieMedium/Hoog
Winlijnen64 tot 117.546 ways to win
Rollen6
Rijen2 tot 7
Minimale inzet€0,10
Maximale inzet€100
Maximale winst19.992x de inzet

Hoe werkt Athens Megaways?

Het speelveld van Athens Megaways bestaat uit zes rollen met twee tot zeven symbolen per rol. Op de achtergrond zien we een digitale versie van oud Athene terwijl de symbolen historisch objecten en tekens bevatten. Inzetten kan vanaf 10 eurocent tot maximaal 100 euro per draai.

Zoals je van de Megaways slots gewend bent verdwijnen symbolen van winstcombinaties om vervolgens plaats te maken van nieuwe symbolen. De cascades gaan net zo lang door totdat er geen nieuwe winstcombinatie meer wordt gevormd.

Symbolen met een lage waarde bestaan uit Griekse letters waarmee je bij zes van dezelfde soort een bedrag van 0,4x tot 0,8x de inzet wint. Lieren, potten, drink instrumenten, schilden en gepluimde helmen tellen als premiums. Hiermee kun je maximaal 1x tot 3x de inzet winnen. De wildsymbolen spelen een belangrijke rol en zorgen ervoor dat je eenvoudiger winstcombinaties kunt vormen.

Drie features tijdens het basisspel

Het basisspel van Athens Megaways heeft drie extra features die op elk willekeurig moment geactiveerd kunnen worden. Het gaat om de volgende features;

  • Soul Pit: Tijdens het spelen kunnen verdwaalde zielen van Hades verschijnen. Deze kunnen 2 tot 9 extra wilds achterlaten.
  • Sea Fury: Een draaibeurt kan de Sea Fury feature activeren. Eenmaal actief zorgt Poseidon ervoor dat er maximaal drie rollen met Super Wilds gevuld worden. Elk wild kan een vermenigvuldiger van 2x tot 7x de inzet opleveren en dit kan alleen op de middelste vier rollen voorkomen.
  • Olympus Blessing: Mocht de Olympus Blessing feature actief worden dan zorgt Zeus voor een algehele oplopende multiplier met een beginwaarde van x2 tot x5. Na elke winnende cascade loopt de multiplier op (tot maximaal 20x de inzet).

Gratis Spins bonusspel

Drie scatter symbolen in zicht levert 8 gratis spins op. Nu dien je eerst op een van de drie identieke tempels te klikken. Hiermee activeer je of de Soul Pit, Sea Fury of Olympus Blessing feature. Tijdens het bonusspel is slechts één feature actief.

Eenmaal in het bonusspel krijg je ook een oplopende multiplier dat standaard met x1 start. Na elke winnende cascade loopt de multiplier met x1 op (tot maximaal x20). De vermenigvuldiger wordt tussendoor niet gereset waardoor je aan het eind van het bonusspel een behoorlijk hoge vermenigvuldiger over kunt houden.

Mocht je het geluk hebben om een scatter te landen, dan ontvang je één extra spin.

Wat vinden wij van de Athens Megaways Gokkast?

Ondanks dat dit niet de beste Megaways gokkast is dat wij ooit gespeeld hebben is het oud Griekse thema prima uitgevoerd. Een aantal features zul je vast herkennen van Piggy Riches Megaways. De maximale uitbetaling ligt boven het gemiddelde alleen is het jammer dat er een limiet op de oplopende multiplier is ingesteld.

Wij hebben alvast de link van het demospel van Red Tiger toegevoegd alleen levert dat momenteel een storing op. Speel je het liefst direct voor geld? Bezoek dan eens Circus Casino waar je als nieuwe speler de keuze uit twee welkomstbonussen hebt.

Pluspunten
  • Mooi thema vol Griekse mythologie
  • Drie features tijdens het basisspel
  • Gratis spins bonusspel
  • Win tot maximaal 19.992x de inzet
Minpunten
  • De oplopende multiplier is gelimiteerd
© Copyright 2023 Gokkasten Stip