7 Elements
4.0/5

7 Elements


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » 7 Elements

Aarde, water, lucht en vuur zijn volgens de elementenleer Empedocles de vier elementen waar we het mee moeten doen. In de blockbuster film The Fifth Element was er nog een vijfde element en volgens The Last Airbender zijn het er ook vijf. Met de gokkast 7 Elements van 4The Player zijn er welgeteld zeven elementen.

Het gaat met 7 Elements dus om de elementen aarde, water, lucht, vuur, natuur, elektriciteit en ijs. Op visueel vlak wordt je met dit spel behoorlijk geprikkeld. Op de rollen zien we alle elementen en zijn er zelfs superhelden die de vier basis elementen vertegenwoordigen. De graphics komen overeen met de 10x Rewind gokkast waar wij onlangs een review van hebben geplaatst.

Er zijn zogenaamde Future Powers, dit zijn power effects die nog niet allemaal beschikbaar zijn. 4ThePlayer gaat er dit jaar meer toevoegen en op moment van schrijven zijn het er zeven in totaal. Er is een gratis spins bonusspel waarmee je verschillende meters kunt vullen om extra spins, vermenigvuldigers, wild reels en stacked wilds kunt winnen. Ongeduldige spelers kunnen direct het bonusspel kopen als zij geen zin hebben in het basisspel.

Het theoretische uitbetalingspercentage is met 95% iets onder het gemiddelde. Wij zijn dat niet gewend van 4ThePlayer en dit is het eerste slot waarbij de RTP lager uitvalt. De variantie is hoog en de maximale winst is 25.000x de inzet.

Werking van de 7 Elements Gokkast

Het speelveld van 7 Elements bestaat uit 6 rollen, vier rijen met 4.096 manieren om te winnen. Winnen kan door minstens drie dezelfde symbolen met een lage waarde of twee dezelfde premium symbolen van links naar rechts adjacent te landen. De positie op de rij maakt dankzij het win all ways mechanisme niet uit.

Symbolen van de zeven elementen leveren het minste op. Hiermee pak je bij zes van dezelfde soort een uitbetaling van 2,5x tot 3x de inzet. De vier superhelden tellen als premium en zorgen voor een maximale uitbetaling van 5x tot 6x de inzet.

Een lucky 7 Wild symbool vervangt alle uitbetalende symbolen als dit tot een winstcombinatie leidt. De power effects en future powers spelen een prominente rol en wij hebben vernomen dat er in verloop van tijd meer future powers worden toegevoegd.

Power Effects en Future Powers

De Future Powers zijn verbonden aan de Power Effects die spelers linksboven de rollen kunnen selecteren (indien beschikbaar). De actieve power effect wordt vertoont en er is een ‘Swap’ knop waarmee je een andere power effect kunt activeren. Het aantal power effects is afhankelijk van hoe lang je gespeeld hebt. Rechtsboven is te zien welke Future Power beschikbaar wordt.

De huidige power effects waarmee je te maken kunt krijgen bestaan uit;

 • Cash Prize: hiermee landen er geldprijzen op winnende symbolen tijdens het basisspel.
 • Double Stack: symbolen kunnen in een bundel van twee voorkomen.
 • Wild Reel: symbolen die op de tweede rol landen kunnen in wilds veranderen.
 • Double Pays: een dubbele uitbetaling voor een willekeurig symbool tijdens het basisspel.
 • Extra Gems: een symbool zal een extra edelsteen toegekend krijgen tijdens de free spins bonus.
 • Five Extra Free Spins: je ontvangt 5 extra gratis spins.
 • Double Free Spins Multiplier: de winst vermenigvuldiger wordt verdubbeld.

Free Spins Bonus

Je kunt de gratis spins bonus van 7 Elements bereiken door drie of meer scatters te landen. Optioneel kun je ook direct de bonusronde kopen voor een bedrag van 56x de inzet. Als je gebruik maakt van de bonus buy optie dan stijgt de RTP naar 96,5%. Je ontvangt in ieder geval 10 gratis spins waarbij symbolen van superhelden met edelstenen zijn voorzien.

Elke keer als je een superheld weet te landen worden de edelstenen opgespaard. Er zijn vier spaarmeters die dus de vier elementen vertegenwoordigen. Als je een meter weet te vullen ontvang je de desbetreffende feature. Lukt het om eenzelfde meter nogmaals te vullen dan wordt de feature opgewaardeerd. Het gaat om de volgende spaarmeters en bijbehorende features;

 • Water: hiermee ontvang je extra gratis spins in een staffel van +5, +5, +10 en +10.
 • Vuur: verhoogt de winst vermenigvuldiger in een staffel van x2, x3, x5, x7 en x10.
 • Lucht: zorgt voor wild transformaties.
 • Aarde: zorgt voor gestapelde symbolen van 2, 3 en uiteindelijk vier symbolen.

Wat vinden wij van de 7 Elements Slot?

Met 7 Elements heeft 4ThePlayer een unieke gokkast met een innovatieve feature ontwikkeld. Het Power Effects mechanisme gekoppeld met Power Features kan zeker aanslaan. Vooral doordat er op de duur nieuwe Power Effects bijkomen. De winstpotentie is met 25.000x de inzet niet verkeerd maar de RTP had wat ons betreft iets hoger gemogen.

Slots met een vergelijkbaar concept zijn 4Squad van Red Tiger en Power Force Heroes van Push Gaming. Geniet eerst maar van het gratis demospel.

Pluspunten
 • Unieke Future Powers die op de duur aangevuld worden
 • Power effects tijdens het basisspel en bonusronde
 • Gratis spins bonusspel met vier spaarmeters
 • De optie om het bonusspel te kopen
Minpunten
 • Dit spel kan een beetje chaotisch overkomen
 • De RTP had hoger mogen zijn
© Copyright 2023 Gokkasten Stip