Water Blox
4.0/5

Water Blox


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Water Blox

Water Blox is een nieuwe videoslot dat je vanaf 16 mei 2022 kunt spelen. Dit spel is ontwikkeld door Peter & Sons en wordt op het platform van Yggdrasil uitgebracht. Aan de graphics kan je direct herkennen dat het om een Peter & Sons slot gaat. Wat dat betreft heeft deze spelprovider een prima design team dat een eigen stijl heeft weten te ontwikkelen. Op de rollen zien we qua symbolen verschillende vissoorten terwijl op de achtergrond een berg met watervallen wordt weergegeven.

Net als bij Monster Blox draait het voornamelijk om het Gigablox spelmechanisme. Toch heeft Peter & Sons een paar leuke extraatjes toegevoegd. Tijdens het basisspel kan je op willekeurige momenten genieten van wild respins. Er is ook nog een gratis spins bonusspel met wandelende wilds en waarmee je wilds voor vaste vermenigvuldigers kunt opsparen. Waar mogelijk kunnen spelers ook de ‘Bonus Buy’ optie gebruiken.

Het theoretische uitbetalingspercentage is 96% en de volatiliteit is hoog. De maximale uitbetaling bedraagt 10.000x de inzet.

Water Blox specificaties

SoftwarePeter & Sons
Release Datum16/05/2022
RTP96%
VariantieHoog
Winlijnen50
Rollen6
Rijen6
Minimale inzet€0,20
Maximale inzet€50
Maximale winst10.000x de inzet

Werking van de Water Blox Gokkast

Water Blox is een grid slot met 6×6 symbolen en 50 vaste lijnen. Het meest opvallende zodra je dit slot opent is toch wel de unieke vormgeving. Winnen doe je door minstens drie dezelfde symbolen van links naar rechts te landen. Inzetten kan vanaf €0,20 tot maximaal €50 per spin. De symbolen bestaan uit acht verschillende blokken.

De speelkaarten harten, schoppen, klaveren en ruiten leveren bij zes van dezelfde soort een bedrag op van 0,8x de inzet. Een kikker, kogelvis, paarse vis en inktvis zijn meer waard. Draai er zes van voor een uitbetaling van 2x tot 10x de inzet.

De angstaanjagende gouden vis telt als wild dat alle uitbetalende symbolen kan vervangen om een winstcombinatie te vormen. Zes wilds zorgt voor 10x de inzet.

Gigablox Mechanisme

Het gigablox mechanisme staat centraal bij dit spel. Met Water Blox kunnen symbolen in blokformaat van 2×2 tot 6×6 vallen. Dit kan op elke positie en gebeurt op willekeurige momenten. Een 6×6 blok wordt vervolgens onderverdeeld in 1×1 formaat als het op uitbetalen aankomt.

Wild Respins Feature

Tijdens het basisspel kunnen er op willekeurige momenten de wild respins geactiveerd worden. Hiermee kunnen er 1 tot 3 symbolen in wilds veranderen. Als je dan een winstcombinatie weet te vormen krijg je een respin en gaan de wilds aan de wandel. De wandelende wilds kunnen ook op grote blokken landen en dan wordt een 6×6 blok in 6 wilds verandert.

Monster Gratis Spins

Om de gratis spins bonus te bereiken heb je minimaal vijf scatters nodig. Het aantal spins dat je krijgt is hetzelfde als het aantal scatters dat je hebt weten te landen. Je kan ook gebruik maken van de bonus buy optie waarmee je voor 58x de inzet 5 spins ontvangt, voor 580x de inzet 20 spins en voor 140x een willekeurige aantal spins kunt kopen.

Tijdens de bonusronde is de wild respins feature elke draai actief. Zodoende worden er 1 tot 3 symbolen in wilds veranderd. Bovendien worden de wilds verzameld en aan een meter toegevoegd. Als je voldoende wilds hebt opgespaard ontvang je een multiplier en 2 extra spins. De staffel is als volgt;

  • 20 wilds: x2 multiplier + 2 spins.
  • 45 wilds: x3 vermenigvuldiger + 2 spins.
  • 75 wilds: x5 multiplier + 2 spins.
  • 125 wilds: x10 vermenigvuldiger +2 spins.

Je moet er rekening mee houden dat wilds dat je via respins weet te landen niet opgespaard worden.

Wat is onze beoordeling van de Water Blox Slot?

Op visueel vlak is dit een prachtig ontworpen en uniek slot om te spelen. Wat het spelverloop betreft moet je het tijdens het basisspel doen met Gigablox en Wild Respins. Een combinatie van beiden kan een leuke uitbetaling opleveren. De bonusronde is waar de hoge winst behaalt kan worden. Je bent een beetje afhankelijk van het aantal spins dat je verdient want het duurt even om wilds op te sparen.

Via de wilds ontgrendel je extra spins en multiplier en dan kan het hard gaan als je een 6×6 blok met een wild erop landt. Wat ons betreft is dit een betere uitvoring van het Gigablox mechanisme dan Mega Pearl Gigablox van Reelplay. Of dit spel straks op één van onze top 10 lijsten komt te staan is nog even afwachten.

Je kan het gratis demospel hierboven uitproberen. Vanaf 16 mei is dit spel speelbaar bij online goksites met Peter & Sons slots. Denk bijvoorbeeld aan Bet365 en BetCity.

Pluspunten
  • Waanzinnig leuk ontworpen slot
  • Gigablox spelmechanisme
  • Willekeurige Respins tijdens het basisspel
  • Bonusronde waarmee je wilds op kunt sparen
Minpunten
  • Wij hebben geen noemenswaardige minpunten gevonden
© Copyright 2023 Gokkasten Stip