Gigantoonz
4.0/5

Gigantoonz


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Gigantoonz

Na het overweldigende succes van een van de beste grid slots Reactoonz en de gelijknamige opvolger Reactoonz 2 (review volgt binnenkort) komt Play ‘N Go nu met de Gigantoonz gokkast. Op visueel vlak zijn er slechts kleine verschillen merkbaar. Zo is bijvoorbeeld het speelveld iets groter en zijn er mega symbolen van tot wel 7×7 groot. Of dit spel net zo populair als zijn voorgangers zal worden kun je verderop in onze review ontdekken.

Zoals je waarschijnlijk al weet staat Play ‘N Go bekend als een van de beste ontwikkelaars van grid slots. Het raster van Gigantoonz bestaat nu uit 8×8 symbolen en je hebt zes aangrenzende symbolen nodig om een winnende cluster te vormen. Dat wat wordt eenvoudiger gemaakt door de mega symbolen en quantum wilds. Er is ook nog een quantumeter waarmee geladen symbolen mee opgespaard kunnen worden.

De standaard RTP is 96,25% maar controleer voor de zekerheid de RTP waarde dat het casino waar je speelt hanteert. De maximale winst met een enkele draai is 4.000x de inzet en dat is een stuk lager dan wij graag hadden willen zien.

Werking van de Gigantoonz Gokkast

Gigantoonz bestaat uit een raster van 8×8 symbolen en winnende combinaties worden gevormd zodra je een cluster van zes symbolen weet te landen. Symbolen van winstcombinaties verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe symbolen. Zodoende kunnen er cascades aan winstcombinaties ontstaan. Direct voor geld spelen kan al vanaf €0,20 tot maximaal €100 per draai.

Wat uitbetalingen aangaat bestaan de symbolen met een lage uitbetaling uit kleine rakkers met één oog. Hiermee pak je bij een cluster van 30 dezelfde symbolen een bedrag van 5x tot 20x de inzet. De rakkers met twee ogen zijn met 50x tot 1250x de inzet veel meer waard.

Er is een quantum wilds feature dat geactiveerd kan worden als je geen winstcombinatie hebt weten te landen. Er worden dan 5 tot 10 wilds toegevoegd.

Mega Symbolen

De Mega symbolen maken Gigantoonz bijzonder spannend want behalve dat zij maximaal in een 7×7 formaat kunnen vallen is er ook een clusterwaarde toegekend. De clusterwaarde van mega symbolen is een willekeurig getal en kan maximaal oplopen tot 13x. Zodoende wordt het dankzij mega symbolen vrij eenvoudig om enorme clusters te vormen.

Als het mega symbool bij de volgende draaibeurt geen plekje kan zakken dan worden de onderliggende symbolen getransformeerd in hetzelfde symbool maar dan van 1×1 grootte.

De Quantumeter

Aan de rechterkant van het speelveld zie je de Quantumeter en het is de bedoeling deze meter volledig op te laden zodat er extra features ontgrendeld worden. Me elke winnende symbool wordt de meter met één punt gevuld en het aantal punten is bepalend de feature dat geactiveerd wordt. Je kunt de volgende features ontgrendelen;

  • Disintegration : Laad de meter met 25 punten waarmee vier willekeurige symbolen uit het speelveld verwijderd worden.
  • Metamorphosis: Bij 50 punten wordt een symbool geselecteerd waarvan alle instanties getransformeerd worden naar een ander symbool (inclusief mega symbolen).
  • Radiation: Als je 75 punten hebt opgespaard worden er 1 tot 4 mega symbolen en 2 tot 5 Quantum wilds op willekeurige plekken toegevoegd.
  • Gargantoonz: Weet je de meter met 100 punten te vullen dan wordt de Gargantoonz feature actief. Deze feature kent twee stappen. Eerst worden alle mega symbolen getransformeerd tot Gargantoonz symbolen en worden er minimaal 3 Gargantoonz symbolen toegevoegd ongeacht of er al mega symbolen zijn. Tevens worden er 2 tot 4 1×1 Gargantoonz symbolen toegevoegd. Als je een winnende cluster weet te vormen dan worden de Mega symbolen niet verwijderd. Lukt dat niet dan worden alle Mega symbolen opgedeeld in de kleinere 1×1 symbolen.

Wat is onze beoordeling van de Gigantoonz slot?

Wij zijn een fan van de eerste Reactoonz slot en hoewel Gigantoonz hier en daar tekort schiet is het een waardige opvolger. als je graag cluster pays slots speelt dan is dit een spel om niet over te slaan. Wat ons dwars ligt is de maximale uitbetaling van 4.000x de inzet. Wij hadden namelijk verwacht dat dat minstens 10.000x zou zijn.

Wat het spelverloop betreft is Play ‘N Go er wel in geslaagd om er een leuke gokkast van te maken. De Mega Symbolen, Quantum Wilds en de Quantumeter kunnen voor verrassende momenten zorgen. Speel je liever een gokkast met een wat hogere maximale uitbetaling dan kunnen wij je Odin’s Gamble van Quickspin aanbevelen.

Pluspunten
  • Een spelveld van 8x8 symbolen
  • Mega symbolen van 2x2 tot 7x7 formaat
  • Als je geen winstcombinatie maakt kunnen er Quantum wilds worden toegevoegd
  • Tot vier extra features via de Quantumeter
Minpunten
  • Een variabele RTP
  • De maximale uitbetaling had hoger gemogen
© Copyright 2023 Gokkasten Stip