Avalon Gold
4.0/5

Avalon Gold


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Avalon Gold

Je zou denken dat Elk Studio’s favoriete avonturier al voldoende avonturen heeft beleeft. Toch is hij met de nieuwe gokkast Avalon Gold weer helemaal terug. Kane zelf herken je vast van slots als Black River Gold en Voodoo Gold. Ditmaal reizen we af naar Avalon, een mythisch eiland in Britse wateren waar volgens de sage Koning Arthur zijn wonden kon helen.

Zoals we gewend zijn van Elk Studio’s is ook dit slot met extra feature volgepropt. Er zijn Avalanches, uitklappende wilds, Mystery Boxes en er is een ontzettend spannende Free Drop bonusronde. Als je op zoek bent naar een slot vol extraatjes dan moet je Avalon Gold niet overslaan.

De RTP is met slechts 94% wel een minpunt en dat had best iets hoger mogen worden ingesteld. Een voordeel daarentegen is dat Elk Studio’s geen andere RTP staffels hanteert. De volatiliteit is hoog en de maximale winst is maar liefst 25.000x de inzet.

Avalon Gold specificaties

SoftwareElk Studio’s
Release Datum24/11/2022
RTP94%
VariantieHoog
Winlijnen4.096 to 262.144
Rollen6
Rijen4 tot 8
Minimale inzet€0,20
Maximale inzet€100
Maximale winst25.000x de inzet

Hoe werkt het allemaal?

Het speelveld van Avalon Gold bestaat uit zes rollen met een variabele rijhoogte van vier tot acht. Inzetten kan al vanaf 20 eurocent tot maximaal 100 euro per beurt. Het aantal manieren om te winnen is ook variabel, je kunt op minstens 4.096 tot maximaal 262.144 manieren winnen.

De symbolen bestaan uit speelkaarten, helmen en emblemen. Doordat je op zoveel verschillende manieren kunt winnen zijn de standaard uitbetalingen niet denderend hoog. Zo pak je voor zes dezelfde speelkaarten slechts 0,3x de inzet. De medium symbolen leveren bij zes stuks 0,8x tot 1x de inzet op terwijl de premiums 2 tot 5x de inzet waard zijn.

Het gouden wildsymbool helpt je op weg om winstcombinaties te vormen. Dit symbool vervangt alle andere symbolen behalve het bonussymbool en de Mystery Box.

Avalanches en Big Symbols

Dan zijn er ook nog Avalanches. Na elke winnende draai worden de symbolen van de winstcombinatie verwijderd en vallen er nieuwe symbolen ervoor in de plaats. Bovendien wordt de rijhoogte uitgebreid (tot maximaal 8 rijen).

Big Symbols oftewel grote symbolen landen in 2×2, 3×3 of zelfs 4×4 formaat. De waarde is een vermenigvuldiging van het 1×1 symbool. Zodra er onder een groot symbool een leeg vakje verschijnt dat wordt dit met eenzelfde symbooltype gevuld.

Uitklappende wilds en Mystery Boxes

Symbolen kunnen met een gouden omlijsting landen. Als er lege vakken boven deze symbolen ontstaan dan wordt de ruimte met uitklappende wilds gevuld.

De Mystery Boxes kunnen overal op de rollen voorkomen. Je hebt er minstens vijf van nodig om één van de hieronder omschreven features te activeren;

  • Coin: zorgt voor een vermenigvuldiging van de inzet.
  • Multipliers: vermenigvuldigen de waarde van alle coins in het zicht.
  • Swiper: de waarde van de coin wordt verhoogt.
  • Collect: alle coins worden verzameld en uitbetaald waarna alle mystery boxes opnieuw geactiveerd worden.
  • Redrop: je ontvangt een nieuwe reeks aan symbolen met gegarandeerde mystery boxes.

Free Drop

Voor gratis spins heeft Elk Studio’s de benaming Free Drop gegeven. Je ontvangt gratis spins zodra je minstens drie scatters in het zicht hebt. Je ontvangt minstens 10 free drops en dat loopt per scatter met 5 op tot maximaal 25. De free drops gaan van start met een rijhoogte van vier. Elke keer dat je een winnende combinatie pakt wordt de rijhoogte vergroot. De rijhoogte wordt tussendoor niet gereset waardoor je tegen het einde van dit bonusspel waarschijnlijk met acht rijhoogtes speelt.

Mocht het je lukken om tijdens de free drops wederom drie of meer scatters te landen dan pak je hetzelfde aantal extra spins als waarmee het bonusspel van start kan gaan (afhankelijk van het aantal scatters).

Wat vinden wij van de Avalon Gold Slot?

Als je op zoek bent naar een moderne slot met volop features dan is Avalon Gold zeker het spelen waard. Wat wij een hekelpunt vinden is de wat lagere RTP maar de kans op een hoge uitbetaling maakt dat deels goed. Elk Studio’s heeft de gokkast prima uitgewerkt en elke draai kan een leuke verrassing opleveren.

Een leuke toevoeging zijn de mystery boxes die je vast zult herkennen van slots als Big Bamboo.

Pluspunten
  • Winstpotentie van 25.000x de inzet
  • Groeiende rijhoogtes
  • Volop extra features
  • Grafisch goed uitgewerkt
Minpunten
  • De RTP is wat ons betreft te laag
© Copyright 2023 Gokkasten Stip