Wild West Gold Megaways
3.0/5

Wild West Gold Megaways


Speel Mee
Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Wild West Gold Megaways

Pragmatic Play producteert regelmatig megaways varianten van bestaande gokkasten. Dat is met Wild West Gold Megaways ook het geval. Dit spel wordt op 30 mei 2022 uitgebracht en is de opvolger van de Wild West Gold gokkast. Het western thema is goed uitgevoerd met op de rollen symbolen van bandieten en de sheriff en op de achtergrond een stad in het Wilde Westen. Wat opvalt is dat de maximale uitbetaling iets lager is dan dat van de voorganger. Toch is de winstpotentie hoger vanwege het megaways spelmechanisme.

Het megaways mechanisme staat centraal alleen zijn er geen winnende cascades bij dit spel. Er is een Ante Bet feature waarmee je meer kans maakt op het landen van scatters maar dat kost je wel een extra 25% aan inzet. Net als bij het origineel zijn de wildsymbolen voorzien van vermenigvuldigers. Er is een gratis spins bonusspel met sticky wilds en waarmee je via overlay iconen extra spins kunt winnen.

Het theoretische uitbetalingspercentage is met 96,41% iets lager dan bij Wild West Gold. De volatiliteit is hoog en de maximale winst is 5.000x de inzet.

Wild West Gold Megaways specificaties

SoftwarePragmatic Play
Release Datum30/05/2022
RTP96,41%
VariantieHoog
WinlijnenMegaways
Rollen6
Rijen2 tot 7 per rol
Minimale inzet€0,20
Maximale inzet€100
Maximale winst5.000x de inzet

Werking van de Wild West Gold Megaways Slot

Het speelveld van Wild West Gold Megaways bestaat uit zes rollen met 2 tot 7 symbolen per rol. Het is een standaard megaways formaat alleen zorgen winnende combinaties helaas niet voor cascades. Winnende combinaties worden gevormd zodra je drie dezelfde symbolen vanaf links op aangrenzende rollen weet te landen. Er is een Ante Bet feature waarmee je de kans op het bereiken van het bonusspel kunt verdubbelen. Dat kost dan wel 0,25% extra.

De symbolen op de rollen bestaan uit speelkaarten, een revolver, met goud gevulde zakken en vier western personages. Zes dezelfde speelkaartsymbolen, revolvers en met goud gevulde zakken leveren niet veel op. Hiermee pak je een uitbetaling van 0,25x tot 0,4x de inzet. De premiums zijn ook niet veel waard, draai er zes van voor een bedrag van 0,5x tot 1x de inzet.

Wild vermenigvuldigers

Via wildsymbolen kan je tijdens het basisspel van wild West Gold Megaways alsnog een redelijke uitbetaling pakken. De wilds komen alleen voor op de rollen 2, 3, 4 en 5 en zijn voorzien van een willekeurige multiplier van x2 tot x5. Als je meerdere wilds draait die deel uitmaken van een winstcombinatie worden de wilds eerst nog met elkaar vermenigvuldigt voordat je een uitbetaling krijgt.

Gratis Spins

Zodra je drie scatters draait gaat de gratis spins bonus van start. Je ontvangt 7 gratis spins maar vooraf ontvang je eerst een uitbetaling van 4x, 20x, 100x of zelfs 500x de inzet afhankelijk van het aantal scatters dat je gedraaid hebt. Tijdens het bonusspel zijn de wildsymbolen ontzettend belangrijk.

Wilds zijn ook hier voorzien van een x2 tot x5 multiplier maar ze blijven ook op de rollen plakken. Met een beetje geluk heb je snel meerdere wilds gedraaid en kan de uitbetaling elke keer snel oplopen. Tijdens onze testsessie lukte het vrijwel elke keer om minstens vier wilds te landen. Het voordeel is dan dat de wild multipliers ook nog met elkaar vermenigvuldigt worden.

Let ook op de sheriff steremblemen want hiermee kan je 2 tot 6 extra spins verdienen. Er is ook nog een bonus buy optie waarmee je voor 100x de inzet het basisspel kunt overslaan. Helaas hebben Nederlandse online casino’s de bonus buy optie verwijderd. Dit komt door de nieuwe regelgeving van de kansspelautoriteit.

Wat vinden wij van de Wild West Gold Megaways Gokkast?

Het basisspel van Wild West Gold Megaways is matig want er worden geen winnende cascades gevormd en de standaard uitbetalingen voor winnende combinaties zijn laag. Je moet het dus echt van de bonusronde hebben en hoewel Pragmatic Play een bonuskoop optie heeft toegevoegd kan je dat nu bij de legale aanbieders niet meer gebruiken. De wildsymbolen helpen wel mee tijdens het basisspel maar zorgen pas tijdens het bonusspel voor mooie winsten.

Als het lukt om op reguliere wijze de bonusronde te bereiken dan merk je pas de winstpotentie van dit spel. Onze tip is om de Ante Bet feature te activeren want dan maak je in ieder geval meer kans op het bonusspel.

Andere megaways slots die wij je onder de aandacht willen brengen zijn Wild Portal Megaways van Big Time Gaming en Big Cat Rescue van Red Tiger. Wij hebben het gratis demospel van Wild West Gold Megaways voor je toegevoegd zodat je dit spel gratis kunt spelen.

Pluspunten
  • Ante Bet feature waarmee je sneller het bonusspel behaalt
  • Wild multipliers tijdens het basisspel
  • Gratis spins bonusspel met plakkende wild vermenigvuldigers
Minpunten
  • Er zijn geen cascades als je een winstcombinatie draait
  • De maximale uitbetaling kan beter
© Copyright 2022 Gokkasten Stip