Vikings
4.0/5

Vikings


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Vikings

In 2018 heeft NetEnt met Vikings en Narcos twee branded slots uitgebracht. De Vikings gokkast is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie met Ragnar Lothbrok en de mannen van het Kattegat als symbolen op de rollen. Op visueel vlak is het genieten geblazen en als fan van de serie zul je bekende acteurs op de rollen voorbij zien komen. Na zes seizoenen is de Vikings serie helaas beëindigd maar gelukkig kun je alle seizoenen nog steeds op Netflix bekijken.

NetEnt heeft een paar bijzondere features toegevoegd. Zo is er de Hotspot feature waarbij andere symbolen naar hetzelfde symbool getransformeerd kunnen worden. Tevens is er een Shield Wall feature dat op elk willekeurig moment geactiveerd kan worden en is er een Raid Spins bonusspel. Er zijn dus voldoende mogelijkheden waardoor dit spel anno 2022 nog steeds relevant is.

Het uitbetalingspercentage van 96,05% is goed en de variantie is medium tot hoog. De winstpotentie met een enkele draai is 10.000x de inzet.

Werking van de Vikings Gokkast

Het speelveld van Vikings bestaat uit vijf rollen, drie rijen met 243 ways to win. Tijdens de gratis spins bonus wordt het speelveld verder uitgebreid maar daarover straks meer. Inzetten kan vanaf €0,20 tot maximaal €200 per draai. Er zijn tien symbolen waarvan vijf speelkaarten met een lage waarde. De premium symbolen bestaan uit Ragnor Lothbrok, Lagertha, Bjorn en Loki. Tot slot is er nog het Vikings logo waarmee je de hoogste uitbetaling pakt. De symbolen kunnen gestapeld vallen waardoor het mogelijk wordt om het speelveld met hetzelfde symbool te vullen.

Wat verder opvalt is dat je behalve een inzetbedrag ook een bet level in kunt stellen. Zodoende kun je een inzetniveau instellen dat bij jouw speelbudget past.

Hotspot Feature

De middelste rol telt als hotspot en als je deze rol met een stacked (gestapeld) Vikings personage weet te vullen dan wordt de feature geactiveerd. Nu worden alle andere Viking personages naar hetzelfde stacked symbool getransformeerd. De symbolen hoeven dus niet elkaar aan te grenzen.

Dankzij de Hotspot Feature is het mogelijk om het complete speelveld met hetzelfde Viking symbool te vullen. Tel daarbij op dat er 243 ways to win zijn en je pakt een torenhoog bedrag.

Shield Wall Feature

De Shield Wall Feature kan op elk willekeurig moment tijdens het basisspel of de gratis spins bonus actief worden. Nu landen er schilden van 3×2 tot zelfs 5×2 formaat. Vervolgens onthullen de schilden één van de premium symbolen. Deze feature kan helaas niet geactiveerd worden als de Hotspot Feature actief is.

Raid Spins Bonus

Als je drie scatter symbolen weet te landen dan gaat de Raid Spins bonusronde van start. Het speelveld wordt nu uitgebreid naar een 7×5 formaat waardoor er nu 78.125 manieren om te winnen ontstaan. Ook het aantal Hotspots is toegenomen want die beslaan nu de middelste drie rollen. Je krijgt nu 7 gratis spins op het grote speelveld.

Verder is de bonusronde vergelijkbaar met het basisspel. De kans op het landen van Hotspots is groter waardoor de volledige winstpotentie van 10.000x de inzet behaald kan worden. Tijdens het bonusspel kun je helaas geen extra spins verdienen want de scatters zijn hier verwijderd.

Wat is onze beoordeling van de Vikings Slot?

Met Vikings heeft NetEnt laten zien dat zij een top slots ontwikkelaar zijn. Grafisch ziet het er allemaal tip top uit en de maximale uitbetaling van 10.000x de inzet is ook niet verkeerd. Zowel de hotspot feature als shield wall komen regelmatig tijdens het basisspel voor maar echt spannend wordt het pas tijdens de raid spins bonus.

Wat ons betreft is Vikings een geslaagd slot van NetEnt. Nieuwe slots gebaseerd op blockbuster films zijn Game of Thrones Power Stacks en Jurassic World Raptor Riches. Geniet eerst maar van het demospel van Vikings. Dit spel is bij vrijwel alle legale kansspelaanbieders te spelen.

Pluspunten
  • Gebaseerd op de populaire TV Serie
  • Hot Spot Features tijdens het basis en bonusspel
  • Raid Spins bonus met een groter speelveld en meer ways to win
  • Winstpotentie van 10.000x de inzet
Minpunten
  • Het enigste minpuntje is dat we deze review eerder hadden moeten plaatsen
© Copyright 2023 Gokkasten Stip