Sparky & Shortz
4.0/5

Sparky & Shortz


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Sparky & Shortz

Met Play ‘N Go’s Sparky & Shortz 3D slot reis je de melkweg af om de planeet Alpha Labori te redden. Onderweg is het de taak aan de reparatierobot Sparky om de levensreddende Shortz te repareren. Lukt het dit robot duo om de met uitsterven bedreigde planeet Alpha Labori te redden? Zowel het ontwerp als thema heeft Play ‘N Go prachtig uitgevoerd. Het eindresultaat is een schitterende 3D gokkast waarbij Sparky & Shortz de hoofdrol spelen.

Aan spannende features ook geen gebrek want de symbolen zijn stacked, er is een progressief oplopende multiplier en een free spins bonusspel. Het standaard theoretische uitbetalingspercentage is 96,28% en de variantie is hoog. Als speler dien je er wel rekening mee te houden dat de RTP van Play ‘N Go slots variabel is.

Goksites kunnen dus zelf een RTP staffel selecteren waardoor de standaard RTP veel lager uitvalt. Ontdek verder in onze review hoe dit spel met een maximale uitbetaling van 10.000x de inzet werkt.

Werking van de Sparky & Shortz Gokkast

Het speelveld van Sparky & Shortz bestaat uit vijf rollen, drie rijen met 10 actieve lijnen. Inzetten kan vanaf €0,10 tot maximaal €100 per draai. De symbolen zijn opvallend, vooral de buitenaardse wezens op sterkwater. Shortz staat op de achtergrond om het speelveld te bedekken terwijl Shortz rechts van het speelveld rondhangt en af en toe een tukje doet.

sparky and shortz slot

Winnende combinaties ontstaan met Sparky & Shortz zodra je drie of meer dezelfde symbolen weet te landen. Uitbetalingen tellen alleen van links naar rechts. Symbolen met de laagste waarde zijn de buitenaardse rotsformaties, hiermee pak je bij vijf van dezelfde soort een bedrag van 1x tot 1,2x de inzet. Vier buitenaardse wezens op sterk water tellen als premium symbolen. Draai er hier vijf van voor een bedrag van 6x tot maximaal 10x de inzet.

Het wild symbool is een fles gevuld met een sterrenstelsel, dit symbool vervangt alle andere symbolen behalve de scatter. Vijf wilds is goed voor 20x de inzet. Via scatters kun je de gratis spins bonus bereiken waar je hieronder meer over kunt ontdekken.

Bonus Features

Tijdens het basisspel van Sparky & Shortz kun je profiteren van een tweetal extra features. Elke keer als je een rol vol met hetzelfde symbool weet te landen dan gaat de multiplier met +1 omhoog. Er is ook nog een boost meter dat Sparky bij elke spin probeert te activeren. Als de boost meter actief wordt dan zal elke rol met een stapel van dezelfde symbolen de win multiplier verhogen. De verhoging van de vermenigvuldiger is minstens 2x tot maximaal 10x. De extra features komen ook tijdens de free spins bonus voor waarbij de boost meter altijd actief is.

free spins bonus

Gratis Spins Bonus

De Power Cell scatters komen alleen op de rollen 1, 3 en 5 voor. Je hebt er drie van nodig om de gratis spins bonus te spelen. Je krijgt dan tien gratis spins waarbij de boost meter altijd actief is. Een ander voordeel is dat de win multiplier nu niet na elke draai gereset wordt maar progressief oploopt. Tijdens de free spins bonus wordt het speelveld verplaatst naar de planeet Alpha Labori. Extra spins verdienen kan door opnieuw drie scatters te landen. Je krijgt dan 5 gratis spins en dat kan doorgaan tot een maximum van 100 free spins.

Wat is onze beoordeling van de Sparky & Shortz Gokkast?

Op visueel vlak is dit een parel van een slot om te spelen. Play ‘N Go laat zien dat ze op grafisch gebied vrijwel niet te evenaren zijn. Het thema is leuk bedacht, hoewel we de basiselementen herkennen van verschillende geanimeerde Blockbuster films. De win vermenigvuldiger en Boost Meter kunnen tijdens het basisspel verrassende momenten opleveren. Toch moet je het voornamelijk hebben van de gratis spins bonus want hier lopen de multiplier lekker hoog op doordat de boost meter altijd actief is.

Tijdens het testen van Sparky & Shortz duurde het vrij lang totdat wij de free spins bonus hadden bereikt. Als je op zoek bent naar een gokkast met een hoog entertainment gehalte dan is dit spel een vette aanrader. Andere slots die we je graag onder de aandacht brengen zijn Reactoonz van Play ‘N go en Avatars Gateway Guardians van Yggdrasil.

Pluspunten
  • Waanzinnig mooi spelontwerp
  • Win vermenigvuldigers en boost meters tijdens het basisspel
  • Stacked symbolen zodat je sneller een winstcombinatie pakt
  • Torenhoge multipliers tijdens de free spins bonus
Minpunten
  • Het kan lang duren om de free spins bonus te ontgrendelen
© Copyright 2023 Gokkasten Stip