Space Invaders
3.0/5

Space Invaders


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Space Invaders

Space Invaders is een online gokkast van Inspired Gaming dat je aan de jaren tachtig zal doen denken. Dit spel werd oorspronkelijk door Taito gemaakt. Midway wist de licentie te bemachtigen en het spel werd vervolgens door Tomohiro Nishikado ontworpen. In de jaren tachtig was dit een van de meeste gespeelde spelletjes op de Atari 2600.

Inspired Gaming heeft er een leuk videoslot van weten te maken dat op visueel vlak precies op het arcade spel lijkt. Dit spel werd medio december 2021 uitgebracht en is nu exclusief te spelen bij Circus Casino.

Tijdens het basisspel kunnen de wildsymbolen je aan winstcombinaties helpen. Verder zijn er verscillende reel modificaties waarmee je extra winst kunt pakken. Ook met een draaibeurt dat verlies oplevert kan je alsnog winnen door twee extra features. Tot slot is er nog een spannende bonusronde met maar liefst zes verschillende features. Lees snel verder om te ontdekken hoe het allemaal werkt.

Het theoretische uitkeringspercentage is 95% en dat is dik onder het gemiddelde. De maximale winst is 1.250x de inzet oftewel €250.000.

SoftwareInspired Gaming
Release Datum13/12/2021
RTP95%
VariantieMedium
Winlijnen20
Rollen5
Rijen3
Minimale inzet€0,20
Maximale inzet€200
Maximale winst1.250x de inzet

Werking van de Space Invaders Gokkast

Space Invaders is een 5-reel slot met 3 rijen en 20 vaste lijnen. Via het adjacent reels mechanisme kan je winnen door minstens drie dezelfde symbolen van uiterst links naar rechts weet te landen. Voor geld gokken kan vanaf €0,20 tot maximaal €200 per draai.

space invaders gokkast

De standaard uitbetaling van winstcombinaties zijn vrij goed. De space invaders zelf hebben een waarde van 2,5x tot 5x de inzet voor vijf van dezelfde soort. Drie ruimteschepen en het logo tellen als premium en leveren een uitbetaling van 5x tot 25x de inzet op.

Wildsymbolen kunnen op willekeurige momenten vallen of door één van de features die we hieronder bespreken worden toegevoegd. De wilds vervangen alle uitbetalende symbolen om een winstcombinatie te vormen.

Reel Modificaties

Tijdens het basisspel kan het voorkomen dat een UFO boven het speelveld vliegt. Als dat gebeurt dan probeert een kanon de UFO neer te knallen. Als dat lukt ontvang je een van de volgende features;

 • Wild Cannon: een kanon dat op de rollen 2, 3 en 4 wordt afgevuurd waarmee er wildsymbolen verschijnen.
 • Monster Wild: elk wild dat hierna landt neemt een gehele rol in beslag.
 • 5 of a Kind: garandeert een winstcombinatie met vijf symbolen.
 • Mega Reel: tijdens de draaibeurt worden er drie rollen samengevoegd waardoor mega symbolen in 3×3 formaat landen.
 • Bonus Boost: er worden extra bonus symbolen aan de rollen toegevoegd.

Er zijn nog drie andere modificaties die kunnen voorkomen. Twee daarvan vallen als een draaibeurt geen winst oplevert. Er kan een UFO straal op de symbolen worden afgevuurd waardoor een megasymbool ontstaat. Het kan ook voorkomen dat een kanon verschijnt die space invader symbolen neerschiet zodat er nieuwe symbolen voor in de plaats vallen.

Dan is er nog een Lock ’n Spin Invasion modificatie dat aan het einde van de draaibeurt geactiveerd kan worden. Nu wordt een symbool geselecteerd waarvan alle instanties op het speelveld blijven plakken en je een respin krijgt.

Bonusspel

Om het bonusspel te spelen zul je minstens drie gouden muntstukken moeten draaien. Nu krijg je een slinger aan het bonus rad waarmee je één van zes bonusrondes wint. Je kunt eventueel nog een gokje wagen waarmee je naar de volgende ronde doorgaat of een mysterieprijs verdient. Het gaat om de volgende bonusrondes;

bonusspel
 • Shoot Out: druk op de schietknop om rijen met space invaders te vernietigen waarmee je een vermenigvuldiger verdient.
 • UFO Climber: selecteer UFO’s die oplopende vermenigvuldigers kunnen opleveren.
 • Wild Cannon Free Spins: gratis spins bonus waarmee een kanon voor sticky wilds zorgt.
 • Monster Wild Free Spins: gratis spins met uitklappende wildsymbolen.
 • Mega Reel Free Spins: free spins met een 3×3 meg rol.
 • Space Invaders: bekijk een ronde van space invaders waarmee je een vermenigvuldiger en een eindprijs verdient.

Aan het einde van elke bonusronde krijg je drie munten. Door op een munt te klikken ga je door naar de volgende rond, wordt het spel beëindigt of je winst de Space Invaders feature.

Wat vinden wij van de Space Invaders Slot?

Space Invaders is een vermakelijke gokkast alleen de RTP valt een beetje tegen. De bonus features tijdens het basisspel en bonusspel zijn fantastisch bedacht. Wat dan wel weer tegenvalt is de maximale uitbetaling van de bonus features. Dat is in feite waar dit spel aan tekortschiet.

Toch is dit spel de moeite waard van de reguliere uitbetalingen van winstcombinaties zijn niet verkeerd. Als je dan een feature te pakken hebt verwacht je ook de kans te hebben om dik te winnen maar helaas. Speel hierboven alvast het gratis demospel. Als je een andere slot met een vergelijkbaar thema wilt uitproberen dan kunnen wij je Invaders Megaways aanbevelen.

Pluspunten
 • Thema gebaseerd op het arcade spel Space Invaders
 • Waanzinnig veel features tijdens het basisspel
 • De bonusronde heeft verschillende bonus opties
 • Winstpotentie van €250.000
Minpunten
 • De RTP ligt onder het gemiddelde
 • Bonus features leveren niet genoeg op
© Copyright 2023 Gokkasten Stip