Santa’s Wonderland
3.0/5

Santa’s Wonderland


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Santa’s Wonderland

Pragmatic Play heeft er dit jaar voor gekozen om van de bestaande gokkast Gems Bonanza een kersttafereel te maken. Het resulaat is Santa’s Wonderland, een gokkast versierd met cadeautjes die uit de werkwinkel van de kerstman komen. Of dit spel aan onze lijst met leuke kerstmis gokkasten wordt toegevoegd is nog even afwachten.

Santa’s Wonderland is voorzien van het Cluster Pays spelmechanisme waardoor 5 aangrenzende symbolen voor winst zorgen. Tijdens het spelen worden symbolen van winstcombinaties in de Midnight Riches meter opgespaard. Er zijn ook nog vijf verschillende sneeuwvlok features.

Het theoretische uitkeringspercentage is standaard 96,23% en de volatiliteit is hoog. Je moet er wel rekening mee houden dat de RTP variabel is dus let op waar je dit spel voor geld speelt. De maximale winst bedraagt 7.500x de inzet.

Werking van de Santa’s Wonderland Gokkast

Het speelveld van Santa’s Wonderland bestaat uit een raster van 8×8 symbolen. Het thema komt regelrecht uit de werkwinkel van de kerstman waar alle cadeautjes worden geproduceerd. Een winnende combinatie ontstaat zodra je een cluster van vijf dezelfde symbolen weet te vormen. Voor geld spelen kan vanaf €0,20 tot maximaal €100 per draai.

De symbolen op de rollen bestaan uit kerstballen en speelgoed. Een cluster van 20 tot 24 kerstballen zorgt voor een uitbetaling van 5x tot 12,5x de inzet. De speelgoed vliegtuigjes, treinen en teddyberen zijn meer waard, hiermee pak je 25x tot 100x de inzet bij een cluster van 20-24 symbolen.

De kerstman zelf telt als wild symbool en is alleen actief als onderdeel van de Wild Santa of Lucky Santa features. Het wild symbool vervangt alle andere symbolen en kan voor winstcombinaties van verschillende symbolen zorgen.

Sneeuwvlok bonus feature

Elke draaibeurt van Santa’s Wonderland worden er vijf sneeuwvlokken aan de rollen toegevoegd. De sneeuwvlokken kunnen extra features ontgrendelen zodra ze met een winnende combinatie betrokken worden. De features zijn als volgt;

 • Blauwe sneeuwvlok: Hiermee verdien je de refresh feature. Symbolen worden van het raster weggeveegd en je krijgt een nieuwe set aan symbolen.
 • Paarse sneeuwvlok: Dit activeert de Wild Santa feature. Nu wordt één symbool geselecteerd waarvan alle dezelfde symbolen in wilds veranderen.
 • Gele sneeuwvlok: Er worden nu verschillende 2×2 symbolen aan de rollen toegevoegd.
 • Rode sneeuwvlok: Er wordt een blok van 3×3, 4×4 of 5×5 van hetzelfde symbool aan de rollen toegevoegd.
 • Groene sneeuwvlok: De Lucky Santa feature wordt actief. Je krijgt nu 5 tot 15 wilds.

Midnight Riches Feature

Elke keer dat je een winstcombinatie draait worden de symbolen van de winnende combinatie aan de Midnight Riches meter toegevoegd. Zodra je 140 symbolen hebt opgespaard wordt de feature geactiveerd. Deze feature begint met level 1 waarbij alle sneeuwvlok bonussen actief zijn. Bovendien krijg je nu een x3 multiplier! Je kunt tijdens de bonus opnieuw sparen om extra levels te ontgrendelen. Elke level biedt een hogere multiplier, de staffel is als volgt;

 • 116 opgespaarde symbolen: je gaat nu door naar level 2 met een multiplier van 6x
 • 120 opgespaarde symbolen: brengt je naar level 3 met een x9 vermenigvuldiger
 • 124 opgespaarde symbolen: level 4 zorgt voor een x12 multiplier
 • 132 opgespaarde symbolen: met level 5 ontgrendel je een x15 vermenigvuldiger

Voor 100x de inzet is het mogelijk om de bonusronde te kopen maar daar kun je als Nederlandse speler bij een legale goksite helaas geen gebruik van maken.

Wat is onze beoordeling van de Santa’s Wonderland Gokkast?

Ondanks dat Santa’s Wonderland een kloon is van Bonanza Gems is het Pragmatic Play goed gelukt om er een leuke kerst slot van te maken. De sneeuwvlok bonussen zorgen tijdens het basisspel voor leuke extra features en spelen tijdens de bonusronde een belangrijke rol. Helaas is de maximale uitbetaling met 7.500x de inzet wel iets langer dan Bonanza Gems.

Andere kerstmis gokkasten dat we je voor dit tijd van het jaar kunnen aanbevelen zijn Jingle Ways Megaways van Red Tiger en Wild Stocking van Stakelogic. Probeer eerst maar eens het gratis demospel en oordeel zelf wat je van deze gokkast vindt.

Pluspunten
 • Cluster Pays spelmechanisme
 • Vijf extra sneeuwvlok bonussen tijdens het basisspel
 • Spaar symbolen van winstcombinaties op voor het Midnight Riches bonusspel
Minpunten
 • De maximale uitbetaling is iets lager dan dat van Gems Bonanza
 • Helaas kun je de bonus buy feature niet gebruiken
© Copyright 2023 Gokkasten Stip