Planet of the Apes
4.0/5

Planet of the Apes


Home » Planet of the Apes

Net Entertainment heeft in samenwerking met 20th Century Fox enkele maanden geleden het spel Planet of the Apes op de markt gebracht.

Het thema is afkomstig van de films Rise en Dawn of The Planet of the Apes en dat is direct te zien aan de tweedeling van dit slot.

Dit spel is dus verdeeld over twee schermen ,Rise en Dawn waardoor je twee slots tegelijk speelt met ieder vijf rollen en drie rijen. Ondanks dat alle symbolen dezelfde waarden hebben zijn de functies verdeeld zodat je in elk scherm verschillende spelopties kunt activeren.

Dit gekoppeld met alle extra bonus en free-spins opties maakt The Planet of the Apes videoslot een van de betere NetEnt Slots.

Hoe werkt de Planet of the Apes Gokkast?

Je kunt Planet of the Apes onbeperkt gratis spelen hier op gokkastenstip.nl en zodra je voor geld speelt is het goed om te weten welke inzetmogelijkheden er zijn. Hieronder kun je de inzetwaarden zien;

  • Standaard 40 lijnen actief
  • Mutwaarde van 0.01 cent tot maximaal 1 euro
  • Inzetniveau’s van 1 tot 10
  • De maximale inzet bedraagt 200 euro

Er zijn een aantal standaard functies die je bij de meeste NetEnt slots tegenkomt zoals een wild en scatter symbool.

Dit verschilt iets bij het Planet of the Apes spel doordat het spel over twee schermen wordt gespeeld.

Zo is er zowel een Dawn scatter en wildsymbool als een Rise scatter en wild. De wild symbolen vervangen alle andere symbolen behalve de scatter als dit tot een winnende combinatie leidt. Drie of meer scatters zorgen voor een winnende combinatie.

Uniek is toch wel de Dual Feature dat voordat je aan de rollen draait geactiveerd kan worden. Als de Dual functie actief is wordt er een symbool geselecteerd dat als een sticky telt. Alle andere symbolen komen te vervallen waardoor je dus tijdens de Dual funtie alleen een symbool voor het Rise en Dawn gedeelte actief is.

Tevens is er een stacked Wild dat alleen telt in het Rise gedeelte. Dit gestapelde wildsymbool wordt is alleen actief wanneer je een volledige rij aan wildsymbolen draait waarna deze stapel wordt gekopieerd naar het Dawn gedeelte.

Twee soorten bonus rondes en free spins

Bonus rondes ontbreken niet want er valt een bonusronde te spelen in het Rise en Dawn scherm. Deze speelrondes zijn niet bijzonder spannend maar kunnen wel extra winst opleveren.

De Rise bonus wordt actief zodra er op de eerste rol een Rise symbool zichtbaar is. Je ontvangt hier een extra munt voor elk menselijk en aap symbool.

De Dawn bonus wordt actief zodra het Dawn symbool zichtbaar is op de laatste rol waardoor iedere mens en aap symbool worden getransformeerd tot één symbool. De twee scatters die in elk scherm voorkomen zorgen voor extra draaibeurten.

Onze beoordeling van Planet of the Apes

Planet of the Apes was in 2017 de grootste release van NetEnt. Helaas is dit spel inmiddels weer offline gehaald, waarschijnlijk doordat de licentie met Universal Studio’s was verlopen. Het is ontzettend jammer want dit spel behoort tot de top NetEnt slots. Er is overal aan gedacht, van unieke features to grafische hoogstandjes, het was allemaal te vinden in deze online gokkast.

Andere slots die je wellicht kunt proberen zijn Planet Fortune en The Invisible Man!

Pluspunten
  • Kan met lage inzetten gespeeld worden
  • Fantastische extra features
  • Spannend spelverloop
Minpunten
  • Dit spel is helaas niet meer te spelen
© Copyright 2023 Gokkasten Stip