Phoenix Graveyard
4.0/5

Phoenix Graveyard


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Phoenix Graveyard

In het middeleeuws stadje Phoenix Town ligt de magere Hein op de loer maar dat kan in het geval van de gokkast Phoenix Graveyard gunstig uitpakken. Het speelveld is gezet in een middeleeuws dorp waar een onheilspellend gevoel overheerst. Op visueel vlak valt er weinig aan te merken en dit spel wordt waarschijnlijk een kandidaat voor onze lijst met top Halloween gokkasten.

De spelproducent Elk Studio’s heeft het duistere thema prima uitgevoerd en verderop in onze review kun ontdekken of het spelverloop ook goed is. Dit spel wordt trouwens pas op 3 mei 2022 uitgebracht dus zul je het tot die tijd met ons gratis demospel moeten doen.

De wild symbolen spelen een prominente rol. Zo zijn er Phoenix wilds die blijven plakken en magere Hein wilds die respins op kunnen leveren. Op random momenten kan een symbool met een graftombe omlijst worden waarbinnen symbolen worden opgesplitst om voor meer manieren om te winnen te zorgen. De bonusronde is spannend en kan behoorlijk lucratief uitpakken. Alsof dat niet genoeg is kun je via X-iter ook nog allerlei features kopen.

Het theoretische uitkeringspercentage ligt met 95% onder het gemiddelde. De volatiliteit is hoog en je kunt maximaal 10.000x de inzet winnen.

Werking van de Phoenix Graveyard Gokkast

Phoenix Graveyard is een 5-reel gokkast met drie rijen en 243 manieren om te winnen. Via gespleten symbolen kan het aantal ways to win flink uitgebreid worden maar daarover straks meer. Inzetten kan vanaf €0,20 tot €100 per spin. Winstcombinaties ontstaan door drie of meer dezelfde symbolen van links naar rechts te landen.

Speelkaarten met een middeleeuwse teint leveren het minste op. Vijf van dezelfde soort zorgt voor een uitbetaling van 0,6x tot 1,2x de inzet. Een minstreel, dame in rood pak en een man in een gouden pak tellen als premium en kunnen een bedrag van 1,5x tot 4x de inzet opleveren. Tot dusver zijn de uitbetalingen niet indrukwekkend maar allerlei extra features zorgen voor de nodige spanning.

Sudden Death Feature

Tijdens elk willekeurige draaibeurt kan een frame met een graftombe op de rollen geplaatst worden. Aan de groene omlijsting wordt het aantal manieren dat een symbool gesplitst wordt weergegeven. Dit is de Sudden Death feature waarmee symbolen opgesplitst worden. Zodra de rollen stilstaan wordt het symbool binnen de graftombe opgesplitst met het aantal manieren dat aangeduid wordt. Een symbool kan tot maximaal 10 keer gesplitst worden.

Wild Symbolen

Phoenix Graveyard heeft twee soorten wild symbolen die een x1 multiplier bevatten. Ook wilds kunnen opgesplitst worden en als dat gebeurt dan stijgt de vermenigvuldiger met het aantal keer dat dit symbool gespleten wordt. Het gaat om de volgende wilds;

  • Phoenix Wilds: tijdens het basisspel is dit een reguliere wild maar tijdens de bonusronde blijft dit symbool tijdens respins staan om vervolgens na elke respin of spins naar een willekeurige plek op de rollen te vliegen. Als de Phoenix in een graftombe terecht komt dan wordt de vermenigvuldiger met het aantal gespleten manieren verhoogt.
  • Grim Reaper Wilds: de magere Hein komt alleen voor op de rollen 3, 4 en 5. Na elke draai verschuift de magere Hein een plekje naar links totdat hij uit het speelveld verdwijnt. Je krijgt respins totdat dit symbool verdwijnt. Na elke spin zal de Grim Reaper aangrenzende premium symbolen en het phoenix symbool aanvallen. Als de magere Hein op een graftombe landt dan wordt de multiplier verhoogt.

Zodra de magere Hein omliggende premium symbolen aanvalt laat hij een graftombe achter. Zodoende worden de desbetreffende symbolen opgesplitst. Als een Phoenix wild wordt aangevallen dan worden of de wilds verdubbeld of de Phoenix laat een feather wild achter dat achteraf alsnog in een Phoenix Wild kan veranderen.

Gratis Spins Bonusronde

De gratis spins bonus van Phoenix Graveyard kan bereikt worden zodra je drie scatters weet te landen. Je ontvangt nu 6 gratis spins met één Phoenix Wild. Elke extra scatter zorgt voor 2 extra spins en één extra Phoenix wild.

Zodra het bonusspel begint worden er Phoenix wilds op de de plekken geplaatst waar je de scatters wist te landen. De Phoenix Wilds blijven tijdens de gehele bonusronde actief en kunnen een mooie geldprijs opleveren. Echt spannend wordt het zodra je Grim Reaper wilds weet te landen want daarmee pak je respins en worden er veel meer graftombes op het speelveld achtergelaten.

X-iter

Via de X-iter feature kun je direct verschillende bonus opties of de bonusronde kopen. De staffel is als volgt;

  • Sudden Death: voor 10x de inzet kunnen 1 tot drie rijen volledig voorzien worden van graftombes.
  • Grim Reaper & Phoenix Battle: hiermee activeer je voor 25x de inzet een strijd tussen de Grim Reaper en Phoenix wild.
  • Drie bonuskoop opties: er zijn drie bonusopties dat je kunt kopen voor 100x, 200x en 500x de inzet. Het verschil zit hem in het aantal Phoenix wilds van 1, 2 of 3.

Wat vinden wij van de Phoenix Graveyard Slot?

Phoenix Graveyard is een prima slot release van Elk Studio’s waarbij je jezelf niet snel zult vervelen. Tijdens onze testsessie van 20 minuten duurde het even totdat wij de extra features van dit spel konden waarderen. We hebben een keer de bonusronde gekocht en ook een keer met wat geluk vijf bonussymbolen via het basisspel weten te landen.

De graftombes zorgen dankzij het opsplitsen van symbolen voor extra mogelijkheden terwijl de wilds pas tijdens de bonusronde voor verrassende momenten zorgen. Je hebt in ieder geval voldoende tijd om dit slot gratis te testen. Elk Studio’s slots voor geld spelen kan bij het geweldig online casino van Circus.nl.

Als je een fan bent van slots met een griezelig goed thema dan kunnen wij je Nightfall van Push Gaming of Hex van Relax Gaming aanbevelen.

Pluspunten
  • Symbolen kunnen via graftombes opgesplitst worden
  • Twee soorten wilds met vermenigvuldigers
  • Gratis spins bonus met Phoenix wilds die blijven ronddwarrelen
  • Maximale winstpotentie van 10.000x de inzet
Minpunten
  • Als de RTP een procent hoger was geweest dan had dit spel vijf sterren gekregen.
© Copyright 2023 Gokkasten Stip