Nitropolis 3
4.0/5

Nitropolis 3


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Nitropolis 3

Als je bekend bent met de reeks aan Nitropolis gokkasten van Elk Studio’s dan ben je vast bekend met het futuristische dystopisch thema waar dieren om het laatste beetje Nitro strijden. Nitropolis 3 is alweer de derde slot in de reeks. Wij hebben nog geen reviews van de eerste twee gokkasten online geplaatst maar die volgen binnenkort. Ditmaal speelt het verhaal zich af aan een zonnig strand waar de restanten van vaten met giftig afval te zien zijn.

Symbolen kunnen in verschillende formaten voorkomen zodat je sneller een winnende combinatie kan vormen. Er zijn Nitro Reels die twee blokjes in beslag nemen waarmee je extra identieke symbolen kan landen. Tijdens dit spel kun je ook profiteren van vijf verschillende speciale symbolen die een extra feature toekennen. Alsof dat niet genoeg is kun je ook nog een gratis spins bonusronde spelen waarbij de Nitro Reels worden vastgehouden. Tot slot kun je allerlei features of bonusrondes kopen via de X-iter feature.

Het theoretische uitkeringspercentage is met 95% onder het gemiddelde. De volatiliteit is hoog en een enkele draai kan maximaal 50.000x de inzet opleveren.

Werking van de Nitropolis 3 Slot

Het speelveld van Nitropolis 3 heeft standaard 6 rollen, vier rijen met 4.096 manieren om te winnen. Inzetten kan vanaf €0,20 tot maximaal €50 per draai. Als je minstens drie dezelfde symbolen aangrenzend weet te landen ontvang je een uitbetaling. Meestal telt een uitbetaling van links naar rechts maar je kunt ook via het win both ways spelmechanisme winnen.

nitropolis 3 gokkast

Speelkaarten hebben wederom de laagste waarde. Een winnende combinatie met zes van dezelfde soort levert slechts 0,3x de inzet op. De vier logo’s hebben een medium waarde waarmee je een bedrag van 0,8x tot 1x de inzet kunt winnen. De vier dieren tellen als premium en zes hiervan zorgt voor een uitbetaling van 2x tot 5x de inzet.

Er zijn ook nog wild symbolen waarmee je winstcombinaties kunt vormen. Alle symbolen komen in verschillende blokformaten voor. Zo kun je ze in een 1×1, 2×2 , 3×3 of zelfs 4×4 formaat landen.

Avalanches en Expanderende Rijen

Als je een winnende combinatie weet te landen dat treedt de Avalanche feature in werking. Symbolen waarmee van de winstcombinatie worden nu verwijderd en er vallen nieuwe symbolen voor in de plaats. Er wordt ook nog een extra rij toegevoegd zodat het speelveld tot maximaal 8 rijen hoog kan expanderen.

Nitro Reels

Zodra de Nitro Reels feature geactiveerd wordt vallen er 4 tot 12 kleine identieke symbolen op mini rollen die twee blokjes in beslag nemen. Er zijn ook Big Nitrol Reels die zes blokjes in beslag nemen waarbij de mini symbolen in een groter formaat (2×2) kunnen vallen. Als de mini symbolen onderdeel uitmaken van een winnende combinatie worden ze vastgehouden.

Speciale Symbolen

Nitropolis 3 heeft ook nog vijf speciale symbolen die een extra feature kunnen opleveren. Het gaat om één van de volgende features;

 • Redrop: alle bonus en Nitro symbolen worden vastgehouden en de kleine Nitro Reels krijgen een respin.
 • Both Ways: met deze feature wordt win both ways actief waardoor je van links naar rechts en andersom wint.
 • Nitro Match: alle nitro reels die het Nutro Match symbool aangrenzen veranderen in hetzelfde symbool op een aangrenzende rol.
 • Nitro Upgrade Feature: symbolen van alle Nitro Reels die naast dit symbool staan worden opgewaardeerd.
 • Nitro Wild: symbolen van Nitro Reels die dit symbool aangrenzen worden vervangen door wild symbolen.

Nitropolis 3 Bonusspel

Zodra je minstens drie Zeppelin scatters weet te landen gaat het bonusspel van start. Je ontvangt 8 gratis spins en elke extra scatter zorgt voor 4 extra spins. Tijdens het bonusspel blijven de Nitro Reels plakken zodat je aan het einde van de bonusronde een speelveld vol met mini rollen met hetzelfde symbool kunt hebben. Er is ook een zogenaamde safety level waarmee het aantal rijen dat je ontgrendeld tussendoor niet gereset wordt.

bonusspel

Er is ook nog een Super Bonus dat je behaalt zodra je de bonusronde activeert met minsten één super bonus symbool. Het verschil hier is dat je de bonusronde direct met een speelveld van 6×8 speelt en de win both ways feature is actief.

X-iter

Via de X-iter feature kun je bonusrondes of extra features kopen. De features dat je kunt ontgrendelen en de bijbehorende kosten zijn als volgt;

 • Boosted Bonus Chance: voor 2x de inzet krijg je één spin met een verhoogde kans op het bereiken van de bonusronde.
 • Big Nitro Reel: een enkele draaibeurt waarbij je gegarandeerd een Big Nitro Reel zult landen. Dit kost 10x de inzet.
 • Nitro Match: voor een bedrag van 25x de inzet ontvang je voor een enkele draai de Nitro Match en Win Both Ways features.
 • Bonus: speel de bonusronde voor 100x de inzet.
 • Super Bonus: de super bonus kost maar liefst 500x de inzet.

Wat vinden wij van de Nitropolis 3 Gokkast?

Tja, er zijn zoveel features aan de Nitropolis 3 gokkast toegevoegd dat het misschien beter is om gelijk het demospel te spelen. Elk Studio’s heeft alle chaotische features goed aan elkaar weten te verbinden waardoor het spelverloop na een tijdje helder wordt. Na een speelsessie van 20 minuten wordt de winstpotentie ook duidelijk.

Het helpt ook om te weten dat Nitropolis 3 de eerste gokkast van Elk Studio’s is met een maximale uitbetaling van 50.000x de inzet. Kortom, een gokkast dat zeker het proberen waard is. Dit spel is vanaf 4 april te spelen bij legale online goksites.

Andere slots waar wij onlangs een review van hebben geplaatst en die je zeker eens moet proberen zijn The Great Pigsby Megapays van Relax Gaming en Wild Duel van Peter & Sons.

Pluspunten
 • Kleine symbolen op mini rollen
 • Vijf speciale symbolen met extra features
 • Avalanches met een groeiende aantal rijen
 • Twee gratis spins bonusrondes
Minpunten
 • De RTP ligt met 95% een beetje matig
© Copyright 2023 Gokkasten Stip