Mystic Orbs
4.0/5

Mystic Orbs


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Mystic Orbs

Dat slots met een Aziatisch thema populair blijkt weer eens met Elk Studio’s nieuwe slot release Mystic Orbs. Het thema bevat de gevleugelde draak Ying Long die de graftombe van Yu de Grote bewaakt. Het is aan jou als speler om de draak te omzeilen om de verborgen schatten te vinden. Hoewel dat een eenvoudige taak lijkt te zijn zul je een x-aantal spins nodig hebben om der werking van dit spel te begrijpen. In onze review kun je ontdekken hoe het allemaal werkt.

Mystic Orbs gebruikt het Cluster Pays spelmechanisme waardoor symbolen die elkaar aangrenzen een cluster vormen. Hoe groter de cluster des te hoger de uitbetaling. Elk Studio’s heeft een aantal bijzondere features toegevoegd waarmee je eenvoudiger winstcombinaties kunt landen. Zo is er een extra rol boven het raster met vijf extra features. Daarnaast is er ook een Free Drops bonusronde met een vaste multiplier.

Het theoretische uitkeringspercentage is 95% en dat is lager dan het gemiddelde maar gelukkig niet variabel. De variantie is medium-hoog en de maximale winst met een enkele draai is 10.000x de inzet.

Werking van de Mystic Orbs Gokkast

Het speelveld van Mystic Orbs bestaat uit een raster van 5×5 symbolen. Boven het reguliere speelvlak is er een extra rol met speciale features waar je straks meer over kunt ontdekken. De inzetstaffel bedraagt €0,20 tot maximaal €100 per draai. Een winnende combinatie ontstaat zodra je een cluster van minstens 5 symbolen weet te vormen. Er zijn maximaal 18 symbolen per cluster.

mystic orbs gokkast

Symbolen met de laagste waarde bestaan uit Aziatische tekens. Een cluster van 18 symbolen met een lage waarde zorgt voor een uitbetaling van 100x tot 200x de inzet. De premiums zijn beelden van vier verschillende dieren en een gouden monnik. Een cluster van 18 premium symbolen is goed voor een bedrag van 250x tot 2.000x de inzet.

Wild symbolen (een gouden draak met WILD eronder) vervangen alle andere symbolen behalve de Wild Orbs. Als je een cluster met wilds weet te vormen dan betalen zij hetzelfde uit als de gouden monnik. Tijdens het spelen verzamel je orbs.

Orb Features

Om de Mystic Orbs interessant te maken heeft Elk Studio’s Wild Orbs toegevoegd. De orbs kunnen extra features ontgrendelen en landen geladen of regulier. Als een orb niet deel uitmaakt van een winstcombinatie ontploft dit symbool samen met aangrenzende symbolen. Er is ook een vermenigvuldiger, de stand daarvan wordt helemaal bovenaan in het midden weergegeven.

Orbs kunnen dus ook extra features activeren. Dit gebeurt zodra een orb onder een feature symbool op de feature rol belandt. Hieronder hebben we een samenvatting opgesteld van alle features die geactiveerd kunnen worden;

 • Bonus: hiermee wordt de bonusronde geactiveerd
 • Extra Life: een herkansing als je geen winnende cluster hebt kunnen landen
 • Orb Payout: een uitbetaling van een x-aantal keer de inzet (een hogere uitbetaling als de multiplier actief is)
 • Upgrade: er wordt één symbool geselecteerd dat wordt opgewaardeerd (alle symbolen van dezelfde soort krijgen een upgrade)
 • Multiplier: een vermenigvuldiger dat bij de reguliere multiplier wordt opgeteld
 • Orb Siege: een van de aangrenzende symbolen wordt geselecteerd waarna de orb met dit zelfde symbool wordt omringd
bonus game

Gratis Spins Bonus

Het bonusspel wordt actief zodra je het bonussymbool via een orb weet te activeren of door vijf orbs op te sparen. De bonusronde gaat van start met vijf gratis spins. Tijdens dit bonusspel worden de orbs ook opgespaard. Als het lukt om vijf orbs op te sparen ontgrendel je nogmaals vijf gratis spins. De vermenigvuldiger wordt niet gereset zodat deze continue oploopt. Zodoende kun je een behoorlijk geldbedrag winnen.

Wat is onze beoordeling van de Mystic Orbs Gokkast?

Met Mystic Orbs heeft Elk Studios wederom een top gokkast geproduceerd. Op visueel vlak wordt je niet echt geprikkeld maar de extra features bieden meerwaarde. Het zal wel een x-aantal spins duren totdat je de volle winstpotentie van dit spel ziet. Vandaar ook het belang van het gratis demospel dat je hier kunt spelen.

Een volle cluster van hetzelfde symbool levert een behoorlijke uitbetaling op maar via de orb features kun je echt grote geldbedragen winnen. Let ook op de stand van de vermenigvuldiger want tijdens het bonusspel wordt dit niet gereset. Als je een fan bent van slots met een Aziatisch thema dan is Divine Lotus van Thunderkick ook de moeite waard.

Pluspunten
 • Mooie uitbetalingen van clusters met 18 dezelfde symbolen
 • Ontgrendel extra features dankzij de feature rol
 • Wild orbs waarmee je de bonusronde of features kunt activeren
 • Een gratis spins bonus waarbij de multiplier niet wordt gereset
Minpunten
 • Het duurt even totdat je alle features begrijpt
 • De RTP ligt onder het gemiddelde
© Copyright 2023 Gokkasten Stip