Katmandu X
4.0/5

Katmandu X


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Katmandu X

Met Katmandu X heeft Elk Studio’s de twee populaire slots Katmandu Gold en Propaganda in één spel verwerkt. Op de achtergrond zien we de gebergte in Nepal terwijl op de rollen symbolen van wilde dieren en uit steen gehouwen iconen voorkomen. Of dit spel net zo goed is als zijn voorgangers kan je ontdekken door snel verder te lezen.

Dit spel maakt gebruik van het Cluster Pays spelmechanisme zodat winstcombinaties uit dezelfde aangrenzende symbolen worden gevormd. De extra features maken Katmandu X een spannende slot om te spelen. Zo zijn er wild vermenigvuldigers, wild strikes, grote symbolen, is er een bonusspel en zelfs een super bonus spel.

De RTP ligt met 95% onder het gemiddelde maar Elk Studio’s gebruikt slechts een enkele RTP staffel. De variantie is hoog en de maximale winst is maar liefst 25.000x de inzet.

Katmandu X specificaties

SoftwareElk Studios
Release Datum23/03/2023
RTP95%
VariantieHoog
WinlijnenCluster Pays
Rollen6
Rijen6
Minimale inzet€0,20
Maximale inzet€100
Maximale winst25.000x de inzet

Hoe werkt het allemaal?

Het speelveld van Katmandu X bestaat uit een raster in 6×6 formaat. Via het Cluster Pays mechanisme pak je een winnende combinatie zodra vijf dezelfde symbolen elkaar aangrenzen. Het avalanche mechanisme zorgt ervoor dat symbolen van winstcombinaties worden verwijderd en daarna vervangen worden door nieuwe symbolen. Een gokje voor geld wagen kan vanaf 20 eurocent tot maximaal 100 euro per draai.

De symbolen met een hoge waarde bestaan uit vier wilde dieren terwijl de runenstenen een lagere waarde hebben. Symbolen van winstcombinaties met vijf dezelfde symbolen betalen een bedrag uit vanaf 0,05x tot 1,5x de inzet. Een winnende cluster van 16 of meer symbolen is meer waard, hiermee pak je 4x tot 100x de inzet.

Verschillende wildsymbolen

De verschillende wildsymbolen helpen je een handje op weg om hoge prijzen te pakken. Het belangrijkste om te weten is dat elke winnende cluster een wildsymbool oplevert. Als er meerdere wilds in eenzelfde cluster vallen dan worden ze tot één wild samengevoegd en wordt een multiplier toegekend.

Wilds die in verschillende clusters landen worden in de desbetreffende clusters opgesplitst. Dan zijn er nog een exploding wild. De exploding wild explodeert waardoor omliggende symbolen worden verwijderd en er een nieuwe drop ontstaat.

Er is ook een wild strike feature dat op willekeurige momenten kan vallen. Hiermee worden standaard symbolen vervangen met wilds, multiplier wilds of exploding wilds.

Big Symbols

Symbolen komen in vier verschillende formaten voor. Reguliere in 1×1 formaat, Super in 2×2, Mega in 3×3 en Epic in 4×4 formaat. Een grote symbool telt als de hoeveelheid 1×1 symbolen die erin voorkomen. Als een grote symbool in een redrop valt worden de onderliggende symbolen verbrijzeld, behalve bonus, redrops, wild en symbolen van dezelfde soort.

Free Drops Bonusspel en Super Bonus

Zodra je drie bonussymbolen hebt gedraaid gaat het reguliere Free Drops bonusspel van start. Je krijgt nu zeven free drops waarbij de globale vermenigvuldiger tussendoor niet wordt gereset. Als het lukt om Yin & Yang symbolen te landen ontvang je extra spins.

Er is ook nog een Super bonus dat je kunt bereiken door drie bonussymbolen en een super bonus symbool te draaien tijdens het reguliere spel. Tevens kun je met een enkele Super Bonus symbool tijdens het reguliere free drops spel ook de Super Bonusronde bereiken. Tijdens de Super Bonus is de wild strike feature elke draai actief.

Alsof dit alles niet genoeg is kun je via de X-Iter feature verschillende bonus opties kopen.

Wat vinden wij van de Katmandu X Slot?

Als je graag cluster pays slots speelt dan is Katmandu X er een die je niet wilt overslaan. De wilds die landen na een winnende cluster zorgen voor de nodige spanning tijdens het basisspel. De grote symbolen vallen ook regelmatig. Extra spannend wordt het als je de bonusronde bereikt waar je via de oplopende multiplier een mooi bedrag kunt winnen.

De RTP valt helaas wel een beetje tegen maar wat ons betreft is dat niet heel erg. Het spel zelf is zeker de moeite waard. Spelen kan bij vrijwel alle Nederlandse online casino’s met een geldige licentie.

Pluspunten
  • Grafisch goed uitgevoerd
  • Veel extra features tijdens het basisspel
  • Bonusspel met oplopende multiplier
  • Win tot maximaal 25.000x de inzet
Minpunten
  • De hoogte van de RTP valt een beetje tegen
© Copyright 2023 Gokkasten Stip