Illogicool
4.0/5

Illogicool


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Illogicool

Illogicool is een nieuwe gokkast met een opmerkelijk spelverloop dat is ontwikkeld door Elk Studios. Dit is de opvolger van de Tropicool gokkast (review volgt binnenkort). Tijdens het spelen bevindt je jezelf op een ruimteschip dat een sterrenstelsel afreist. Grafisch gezien is dit spel met neon verlichte symbolen goed afgewerkt maar dat zijn we inmiddels wel gewend van Elk Studio’s.

Aan features geen gebrek, Elk Studios heeft ervoor gezorgd dat je jezelf niet zult vervelen. Behalve winnende cascades zijn er trouble en feature symbolen waarmee je extra opties kunt ontgrendelen. Er is een gratis spins bonusspel met 2 extra symbolen en een oplopende winst vermenigvuldiger. Tevens is er de X-Iter feature waarmee je (waar mogelijk) direct extra features kunt kopen.

Het theoretische uitbetalingspercentage van Illogicool is met 95% wel dik onder het gemiddelde. De volatiliteit is hoog en met een enkele draai kun je maximaal 10.000x de inzet winnen.

Hoe werkt de Illogicool Gokkast?

Het speelveld van Illogicool bestaat uit een raster van 6×6 symbolen. Er is aan de bovenkant van de rollen een extra Cool Reel dat een enkele rij met 6 symbolen heeft. Het is een wat vreemde opstelling dat voor maximaal 46.656 ways to win kan zorgen. Voor geld spelen kan vanaf €0,20 tot maximaal €100 per spin.

De neon verlichte symbolen bestaan uit waardes van speelkaarten, cartoonachtige symbolen, computers, ruimteschepen, laserpistolen en ruimtereizigers. De standaard uitbetalingen lijken laag want zes dezelfde speelkaarten zijn goed voor slechts 0,3x de inzet. De overige symbolen leveren 1x tot 2x de inzet op. De lage uitbetalingen worden dankzij de Cool Reel en de overige features flink uitgebreid.

Een winstcombinatie ontstaat zodra je minstens 3 keer hetzelfde symbool weet te landen. Symbolen van winnende combinatie worden verwijderd waarna er nieuwe symbolen vanaf de Cool Reel ervoor in de plaats vallen.

Er zijn drie soorten wilds waarmee je eenvoudiger winstcombinaties kunt landen. zo is er een reguliere wild, een Monster Wild en een Locked Wild.

Feature Symbolen

De wilds tellen als feature symbolen en kunnen alle symbolen behalve bonus symbolen of andere feature symbolen vervangen. Als je een locked wild weet te landen dan blijft dit symbool drie draaibeurten staan. Monster Wilds worden pas actief als je een winnende combinatie te pakken hebt en expanderen omhoog en omlaag om een rol te bedekken.

Trouble Symbolen

De cartoonachtige ruimtewezen is het trouble symbool. Deze worden actief zodra ze van de Cool Reel afkomen en kunnen aangrenzende symbolen in hetzelfde symbool veranderen. De trouble symbolen kunnen ook blijven plakken om zichzelf uit te spreiden naar aangrenzende symbolen. Als er tijdens deze feature bonussymbolen aanwezig zijn dan worden ze getransformeerd naar Super Bonus symbolen.

Bonus Drops

Als je minimaal drie bonus os super bonus symbolen weet te landen dan gaat de Illogicool gratis spins bonus van start. Je ontvangt nu 10 gratis spins en elke extra scatter waarmee het bonusspel wordt opgestart levert 5 extra spins op. Super bonus symbolen leveren een winst vermenigvuldiger van minimaal x5 tot maximaal x30 op.

Er worden nu ook twee extra symbolen aan de Cool Reel toegevoegd. Het gaat om Extra Drop symbolen waarmee je 1 tot 5 extra spins kunt verdienen en een Winst Vermenigvuldiger waarmee je een extra multiplier van x1 tot x3 kunt krijgen.

X-Iter Feature

Tot slot is er nog de X-Iter feature waarmee je extra features kunt kopen. Deze optie is niet bij alle online casino’s beschikbaar dus is het nog maar de vraag of je hiervan gebruik kunt maken. Als dit wel bruikbaar is dan kun je één van de volgende features kopen;

 • Guaranteed Win: 5x de inzet levert een gegarandeerde winstcombinatie op.
 • Locked Wilds: voor 10x de inzet ontvang je minstens drie locked wilds.
 • Troubles: met 25x de inzet ontvang je twee trouble symbolen naast elkaar zodat ze blijven plakken.
 • Standaard bonusspel: voor 100x de inzet kun het bonusspel kopen waarbij er 3 tot 6 bonussymbolen worden toegevoegd.
 • Super Bonus: 500x de inzet zorgt ervoor dat je het bonusspel met minstens 2 super bonus symbolen kunt spelen. Zo speel je met een multiplier van tenminste x10.

Wat vinden wij van de Illogicool Slot?

Illogicool is een merkwaardig spel om te spelen. Het testen van het demospel zorgde in eerste instantie voor verwarring maar na een minuut of 10 kregen we eindelijk door hoe het spel werkt. Een minpunt is toch echt de lagere RTP staffel maar een voordeel is dat Elk Studios geen variabele RTP hanteert.

Tijdens het basisspel kun je regelmatig profiteren van extra features maar de hoge winst is eigenlijk alleen tijdens het bonusspel te behalen. Ons advies is om dit spel eerst uitgebreid te testen voordat je voor geld gaat gokken. Gelukkig kun je op onze website gratis gokken en zelf ontdekken of dit een slot voor jouw is.

Speel je liefhebber bent van grid slots dan kunnen wij je Space Miners van Relax Gaming aanbevelen. Speel je liever klassieke speelautomaten dan kun je dit spel beter overslaan.

Pluspunten
 • Een Cool Reel feature dat extra winstpotentie biedt
 • Drie soorten wild symbolen om eenvoudiger winstcombinaties te vormen
 • Twee soorten gratis spins bonusrondes
 • Maximale winstpotentie van 10.000x de inzet
Minpunten
 • De RTP is ons inziens te laag
 • Te ingewikkeld voor nieuwe spelers
© Copyright 2023 Gokkasten Stip