Hot Gems Xtreme
4.0/5

Hot Gems Xtreme


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Hot Gems Xtreme

Hot Gems Xtreme is een Playtech gokkast dat in oktober 2021 werd uitgebracht. Het thema betreft een mijn vol met edelstenen met cartoonachtige afbeeldingen. Op grafisch vlak wordt je voldoende geprikkeld en qua spelverloop valt er ook genoeg te beleven. Playtech heeft een hele leuke reeks aan gokkasten die je bij Bet365 kunt spelen.

Dit spel maakt gebruik van het All Ways Pays spelmechanisme waardoor twee tot drie dezelfde symbolen van links naar rechts ongeacht waar ze op de rollen staan voor een uitbetaling zorgen. Hot Gems Xtreme start met 4.096 ways to win maar dat aantal kan flink uitgebreid worden zoals je verderop in onze review kunt ontdekken. Verder zijn er nog TNT, Big symbol en wandelende mysterie symbolen. Tot slot is er ook nog een bonusspel toegevoegd.

Het theoretische uitbetalingspercentage is 95,81% en de variantie schommelt tussen medium en hoog. De maximale uitbetaling met een enkele draai is 10.000x de inzet.

Werking van de Hot Gems Xtreme Gokkast

Het speelveld van Hot Gems Xtreme bestaat standaard uit zes rollen met vier rijen met 4.096 manieren om te winnen. Voor geld spelen kan al vanaf €0,20 tot maximaal €240 per spin. Er zijn ontzettend veel extra features maar daar komen we straks op terug.

Symbolen van acht gekleurde edelstenen en een mijnwerkerslamp hebben de laagste waarde. Hiermee pak je bij een winnende combinatie met zes van dezelfde soort een bedrag van 0,25x tot 0,6x de inzet. De premiums bestaan uit een pikhouweel, een mijnkar met juwelen en de mijnwerker. Zes dezelfde premium symbolen is goed voor een uitbetaling van 1x tot 3,75x de inzet.

Een diamant telt als wild symbool dat alle reguliere symbolen kan vervangen om een winstcombinatie aan te vullen of te vormen.

Growing Reels Feature

Een van de belangrijkste spelelementen is de Growing Reels feature waarmee het aantal rijen waarmee je speelt uitgebreid kan worden. Na elke winnende combinatie wordt er een rij toegevoegd waardoor je uiteindelijk met maar liefst 8 rijen kunt spelen. Per rij groeit ook het aantal manieren om te winnen. Dit start dus met 4.096 ways to win en kan oplopen tot maximaal 262.144 ways to win.

Drie extra features

Playtech heeft drie extra features toegevoegd waarmee je met Hot Gems Xtreme kunt profiteren. De features zijn als volgt;

  • TNT Symbolen: zodra een je een TNT symbool weet te landen ontvang je eerst een uitbetaling voor de winstcombinatie waarna het TNT symbool blijft staan en alle omliggende symbolen ontploffen. Er wordt een nieuwe rij toegevoegd en met een beetje geluk pak je een mooie winstcombinatie.
  • Big Symbols: alle symbolen kunnen ook in 2×2 of 3×3 formaat vallen. Als dat gebeurt dan landen ze op de onderste rij en verwijderen ze alle andere symbolen in hun pad.
  • Wandelende Mysteriesymbolen: het brandende vraagteken telt als wandelende mysteriesymbool. Dit symbool verplaatst zich naar aangrenzende symbolen om deze ook in mysteriesymbolen te veranderen.

Gratis Spins Bonus

Zodra je drie bonussymbolen (houten hekwerk) weet te landen ontvang je 10 gratis spins. Extra scatters leveren meer spins op en dat kunnen er maximaal 25 zijn. Het grootste verschil ten opzichte van het basisspel is dat het aantal rijen dat je weet uit te breiden nu blijven staan. Zodoende wordt het vrij eenvoudig om aan het einde van de bonusronde het maximaal aantal manieren te ontgrendelen.

De drie extra features gelden ook tijdens de bonusronde. Als het lukt om opnieuw drie bonussymbolen te landen dan ontvang je 3 extra spins.

Wat vinden wij van de Hot Gems Xtreme Slot?

Hot Gems Xtreme is een geweldige gokkast om te spelen. Dankzij de Growing Reels en All Ways Pays spelmechanismes zul je jezelf tijdens het basisspel niet snel vervelen. De volledige winstpotentie wordt tijdens het bonusspel mogelijk. De Big Symbols feature is iets dat we ook terug zien bij de Pacific Gold gokkast van Elk Studio’s.

Dit spel is een leuk alternatief voor Bonanza Megaways van Big Time Gaming. Je kunt hier het gratis demospel onbeperkt uitproberen of maak een account aan bij Bet365 waar je een gokje voor geld kunt wagen.

Pluspunten
  • All Ways Pays spelmechanisme
  • Growing Reels waarmee het aantal rijen wordt uitgebreid
  • Drie extra features tijdens het basisspel en de bonusronde
  • Gratis spins bonusspel waarbij rijen niet worden gereset
Minpunten
  • Wij hebben geen minpunten gevonden
© Copyright 2023 Gokkasten Stip