Gonzo’s Gold
3.0/5

Gonzo’s Gold


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Gonzo’s Gold

De oude vertrouwde conquistador Gonzo is weer terug! Na het uitbrengen van Gonzo’s Quest in 2013 en Gonzo’s Quest Megaways van Red Tiger in 2020 komt NetEnt nu met Gonzo’s Gold. Helaas valt dit spel er op visueel vlak en qua features een beetje tegen. Gonzo bevindt zich deze keer in een met goud versierde Inca Tempel. In plaats van vaste winstlijnen of avalanches moet je het als speler nu doen met het Cluster Pays mechanisme.

Gelukkig is er ook een spannende bonusronde waar je aan het begin één symbool kunt selecteren dat over de rollen uitklapt zodra er tijdens de bonus twee of meer van landen. Het theoretische uitkeringspercentage is 96,11% en de variantie is hoog.

De werking van de Gonzo’s Gold Gokkast

Het speelveld van Gonzo’s Gold bestaat uit vijf rollen met vijf rijen en er wordt gebruik gemaakt van Cluster Pays. Met dit spelmechanisme pak je een winnende combinatie zodra symbolen van verschillende rollen en rijen elkaar aanraken. Zodoende kun je met een enkele draai een behoorlijk aantal winstcombinaties pakken. Inzetten kan vanaf €0,10 tot maximaal €200 per draai.

gonzo's gold slot

Gonzo’s Gold heeft twee soorten clusters, met hoog uitbetalende symbolen of laag uitbetalende symbolen. Zo ontstaan clusters met drie premium symbolen of vier reguliere symbolen. Het is een beetje verwarrend en wij begrijpen niet goed waarom NetEnt dit zo heeft bedacht.

Om het eenvoudiger te maken nemen we hier nog even de symbolen met je door;

 • Premium symbolen: Gonzo en drie Azteekse beelden (Cluster met drie symbolen)
 • Reguliere symbolen: de kaartsymbolen A, K, Q, J en 10 (Cluster met vier symbolen)

Verder zijn er tijdens het basisspel geen extra features. Erg is dat niet want het Cluster Pays mechanisme is spannend op zich.

bonus symbool selecteren

De gratis spins bonus

De gouden Inca tempel telt bij Gonzo’s Gold als scatter en zodra je er hier drie van weet te landen gaat de gratis spins bonus van start. Je krijgt ook nog een bonus winst. Je krijgt sowieso tien gratis spins. De hoogte van de bonus winst dat je krijgt wordt bepaald door het aantal scatters dat je draait, de staffel is als volgt;

 • drie scatters zorgt voor x2 de inzet als bonus winst
 • Met vier scatters krijg je x20
 • Vijf scatters zorgt voor een extra prijs van x200 de inzet

Voordat je aan het bonusspel kunt beginnen kun je nu eerst een speciaal symbool selecteren. Dit symbool telt als een Expanding symbool en klapt uit om een gehele rol in beslag te nemen zodra er twee of meer vallen en elkaar aangrenzen tijdens een bonus draaibeurt. Je krijgt een extra uitbetaling voor de cluster met het Expanding symbool. Tijdens de gratis bonus kun je extra spins verdienen door opnieuw drie scatters te draaien.

bonus winst

Wat is onze beoordeling van de Gonzo’s Gold Gokkast?

Na het spelen van dit spel moeten wij helaas concluderen dat wij van een extra avontuur van Gonzo meer hadden verwacht. Hoewel Cluster Pays een leuke toevoeging is missen wij de Avalanches van het originele spel of de Megaways van de andere opvolger.

Aan de andere kant is dit wel een eenvoudige gokkast om te spelen en alleen al de Naam Gonzo zal spelers aantrekken. Het is alleen raar dat NetEnt voor verwarring zorgt met het aantal symbolen waarmee je in de basis een cluster kunt vormen.

Begrijp ons niet verkeerd, Gonzo’s Gold is voor de meeste spelers zeker het proberen waard. Als je een ervaren slots speler bent dan kunnen wij je Das xBoot van NoLimit City aanbevelen, een gokkast met een maximale uitbetaling van 55.200x de inzet.

Pluspunten
 • Een nieuw avontuur met de conquistador Gonzo
 • Het Cluster Pays spelmechanisme zorgt voor spannende momenten
 • Uitklappende symbolen tijdens de gratis spins bonus
 • Een RTP iets boven het gemiddelde
Minpunten
 • Het aantal symbolen dat een cluster vormt is verwarrend
 • De maximale winstpotentie is 5.000x de inzet
 • Bij het testen van dit spel hielden we het na een klein half uurtje voor gezien
© Copyright 2023 Gokkasten Stip