Gates of Olympus
4.0/5

Gates of Olympus


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Gates of Olympus

Met Gates of Olympus van Pragmatic Play krijg jij als speler de kans om Zeus, een Griekse oppergod en hoofdbewoner van de berg Olympus te ontmoeten. Dit spel werd al in februari 2021 uitgebracht en is vanaf vandaag ook gratis speelbaar op GokkastenStip.

Gates of Olympus is een slot met zes rollen, vijf rijen en heeft een win-all-ways spelmechanisme. In de basis lijkt dit spel een beetje op Sweet Bonanza, één van de favoriete slots onder bezoekers van online casino’s met Pragmatic Play slots.

De RTP is variabel en schommelt tussen de 94,5% en 96,5%. De variantie is hoog en je kunt maximaal 5.000x de inzet winnen.

Gates of Olympus Specificaties

SoftwarePragmatic Play
Release Datum25/02/2021
RTP94,50%, 95,50%,96,50%
VariantieHoog
WinlijnenWin-all-ways
Rollen6
Rijen5
Minimale inzet€0,20
Maximale inzet€1200
Maximale winst5.000x de inzet

Hoe werkt de Gates of Olympus Gokkast?

De Gates of Olympus gokkast bestaat uit zes rollen, vijf rijen met een win-all-ways systeem. Voor geld spelen kan al vanaf €0,20 tot maximaal €100 per draai. Let tijdens het spelen vooral op de multiplier symbolen want die kunnen een mooie vermenigvuldiging van de prijs opleveren. Rechts van het spel zien we de oppergod Zeus zweven die tijdens het spelen een gratis spins bonus kan opleveren.

Een winnende combinatie wordt gevormd zodra je minimaal 8 dezelfde symbolen op het speelveld weet te landen. Na een winstcombinatie verdwijnen de symbolen om plaats te maken voor nieuwe symbolen. De edelstenen leveren het minste op terwijl een gouden beker, ring, zandloper en kroon als premiums tellen. Mocht je 12 tot 30 dezelfde premium symbolen weten te landen dan pak je een uitbetaling van maar liefst 12x tot 50x de inzet.

Multiplier symbolen

Vermenigvuldigers zijn eenvoudig herkenbaar want deze zijn voorzien van een waarde van 2 tot 500. Als het lukt om meerdere multipliers te landen dan wordt de waarde daarvan bij elkaar opgeteld waarna de winstcombinatie wordt vermenigvuldigt.

De vermenigvuldigers kunnen zowel tijdens het basisspel als de free spins bonusronde vallen. Met name als je een winstcombinatie met premium symbolen en een hoge multiplier weet te landen kan de winst hoog uitpakken.

Free spins Bonusspel

Het symbool van Zeus zelf telt als scatter. Je hebt er minstens vier van nodig om het bonusspel te bereiken. Hiermee ontvang je 15 gratis spins waarbij een progressief oplopende multiplier wordt toegekend. Na elke winnende combinatie worden de zichtbare vermenigvuldigers aan de globale multiplier meter toegepast. De vermenigvuldigers worden niet gereset waardoor de hoogte van de multipliers alleen maar kan oplopen.

Lukt het tijdens het bonusspel nog eens drie scatters te landen dan ontvang je vijf extra spins. Er is geen limiet ingesteld op het aantal extra spins dat je kunt verdienen, zodoende kan je met een beetje geluk de multiplier meter flink aanvullen.

Ante Bet Feature

Via de Ante Bet feature wordt de maximale inzet met 25% verhoogt. Hiermee verdubbel je de kans op het landen van een winstcombinatie. Tevens worden er extra scatters aan het spel toegevoegd. Ons advies is om de Ante Bet in te schakelen maar doe dit alleen als je speelbudget dat toelaat.

Wat vinden wij van de Gates of Olympus Gokkast?

Hoewel dit spel vergelijkbaar is met de werking van Sweet Bonanza is het thema compleet anders. Het win-all-ways spelmechanisme gecombineerd met avalanches zorgt voor spannende momenten. Een groot voordeel ten opzichte van Sweet Bonanza is dat de vermenigvuldigers nu ook tijdens het basisspel vallen. De maximale uitbetaling behoorlijk valt met 5.000x de inzet wel een stuk lager uit.

Na dit spel uitgebreid te hebben getest kunnen wij concluderen dat Gates of Olympus een gokje voor geld waard is. Zoals gebruikelijk kun je vooraf hier eerst het demospel gratis uitproberen.

Pluspunten
  • Win-all-ways spelmechanisme
  • Avalanches waarmee symbolen van winstcombinaties worden vervangen
  • Een gratis spins bonusspel met een progressief oplopende multiplier
Minpunten
  • De maximale uitbetaling had iets hoger mogen zijn
© Copyright 2023 Gokkasten Stip