Folsom Prison
5.0/5

Folsom Prison


Speel Mee
Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Folsom Prison

Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat NoLimit City weer de thematische grenzen opzoekt. Ditmaal gaat het thema over Folsom Prison, de op één na oudste gevangenissen in California. San Quentin is de oudste gevangenis en daar heeft NoLimit in 2021 met San Quentin xWays al een slot over uitgebracht.

Folsom Prison werd op de kaart gezet nadat Johnny Cash in 1968 er twee concerten voor de gevangen hield. Zowel visueel als speltechnisch zit dit spel goed in elkaar. Ook dit spel is volgepropt met features waar je verderop in onze review meer over kunt ontdekken.

Dit spel maakt van de spelmechanismes xWays en xSplit waardoor je tijdens het basisspel extra kans maakt op een winstcombinatie. Er zijn kakkerlakken die als wildsymbool tellen en over het speelveld wandelen om multipliers achter te laten. Dan zijn er nog twee spannende bonusrondes waarbij de grootte van het speelveld wordt aangepast. Tot slot hebben spelers de optie om het bonusspel te kopen. Hier kan je tijdens het demospel handig gebruik van maken.

De RTP van Folsom Prison is 96,07% maar let altijd even op want er is ook een staffel van 94,01%. De volatiliteit is hoog en de maximale winst is maar liefst 75.000x de inzet.

Folsom Prison specificaties

SoftwareNoLimit City
Release Datum14/06/2022
RTP96,07%
VariantieHoog
Winlijnen16 tot 46.664
Rollen5
RijenVariabel
Minimale inzet€0,20
Maximale inzet€100
Maximale winst75.000x de inzet

Werking van de Folsom Prison Gokkast

Het speelveld van Folsom Prison bestaat uit vijf rollen met een variabel aantal rijen. Het aantal geblokkeerde rijen zijn voorzien van tralies. In de basis speel je dus met 2-2-2-2-0 rijen maar je kunt via de xWays, xSplits, scatters en wilds het aantal rijen tot maximaal 4-6-6-6-4 uitbreiden. Het aantal manieren om te winnen begint dus met 16 en kan oplopen tot 46.664. Inzetten kan vanaf €0,20 tot maximaal €100 per draai en stel jezelf eens voor dat je met een maximale inzet de maximale uitbetaling weet te winnen.

De speelkaartsymbolen zorgen voor een uitbetaling van 0,3x tot 0,9x de inzet als je er vijf van dezelfde soort draait. De vijf gedetineerden tellen als premiums en de hoofdprijs pak je met de gevangene met een CASH (waarschijnlijk een Johnny Cash referentie) tattoo op zijn voorhoofd. Met vijf dezelfde premiums pak je 1x tot 2,5x de inzet.

Er zijn reguliere wilds en kakkerlak wildsymbolen aan het spel toegevoegd. Beiden kunnen alle uitbetalende symbolen vervangen om een winstcombinatie te vormen.

xWays en xSplits

Tijdens het basisspel of bonusspel heb je te maken met xWays en xSplits symbolen. Een xWays symbool kan in een regulier uitbetalende symbool veranderen. Daarnaast wordt dit symbool 2 tot 4 keer gedupliceerd waardoor het aantal manieren om te winnen behoorlijk op kan lopen.

Het xSplit symbool komt alleen op de twee middelste rijen van de rollen twee tot en met vijf voor. De rij waarop ze landen wordt in tweeën gesplitst zodat er ook hiermee meer winstmanieren ontstaan. Vervolgens verandert dit symbool in twee wilds. Als je scatters weet op te splitsen levert het een extra draaibeurt op tijdens het bonusspel.

Cockroaches

Coackroaches oftewel kakkerlakken landen als regulier symbool waarna ze in een wild veranderen. Ze bewegen over het speelveld en kunnen met tralies vergrendelde posities ontgrendelen. Bovendien zijn ze voorzien van een vermenigvuldiger die ze op alle posities waar ze overheen lopen achterlaten.

Een nest met kakkerlakken wordt altijd op de middelste drie rollen geplaatst. Tijdens het bonusspel kunnen kakkerlak nesten geactiveerd worden zodra een kakkerlak er overheen loopt. Als dat gebeurt wordt de bijbehorende vermenigvuldiger tot 3 maal verhoogt.

Walk The Line

Als je drie scatters tijdens het basisspel van Folsom Prison weet te landen wordt de Walk The Line bonus actief. Scatters die door xSplits worden opgesplitst leveren een extra draaibeurt op. Je ontvangt nu 8 gratis spins en het speelveld wordt nu naar 2-4-4-4-2 uitgebreid. Je krijg gegarandeerd één kakkerlak symbool waarmee de cockroach feature actief wordt. Mocht je tijdens het bonusspel een scatter landen dan ontvang je extra spins en wordt de bonus opgewaardeerd naar The Chair.

The Chair Bonus

Voor The Chair Bonus heb je minstens vier scatters nodig of je hebt een scatter gedraaid tijdens Walk the Line. Ook hier leveren opgesplitste scatters extra spins op. Je ontvangt nu 8 gratis spins en het speelveld krijgt nu een 4-4-4-4-4 formatie. Er worden nu ook drie kakkerlakken toegevoegd.

Wat vinden wij van de Folsom Prison Slot?

Folsom Prison is wederom een geweldige slot release van NoLimit City. Voor spanning en sensatie ben je ook niet compleet afhankelijk van het bonusspel. Tijdens het basisspel gebeurt er van alles, er zijn xWays, xSplits en kakkerlakken die mooie geldprijzen kunnen opleveren.

De uitbetaling is naar beneden geschroefd als we het met de 150.000x de inzet van San Quentin of de 300.000x de inzet van Tombstone RIP vergelijken. Daarentegen kun je dit spel wel met een maximale inzet van €100 per draai spelen. Wat ons betreft krijgt dit spel dan ook een score van vijf uit vijf sterren.

Wij kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om deze review na te lezen. Je kunt hier van het bonusspel genieten of direct voor geld spelen bij BetCity.

Pluspunten
  • xWays en xSplits spelmechanismes
  • Kakkerlakken die over het speelveld verspreiden en multipliers achterlaten
  • Twee spannende bonusrondes waarbij het speelveld wordt uitgebreid
Minpunten
  • Minder geschikt voor beginnende spelers
© Copyright 2023 Gokkasten Stip