Eternal Phoenix Megaways
4.0/5

Eternal Phoenix Megaways


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Eternal Phoenix Megaways

Het is weer een tijd geleden dat Blueprint Gaming een megaways gokkast heeft uitgebracht. Nu komen ze dus met Eternal Phoenix Megaways, een prima gokkast waarbij de Feniks een hoofdrol speelt. Zo op het eerste oog lijkt dit spel veel op Dragon’s Fire Megaways van Red Tiger. Toch is het spelverloop net even anders is de winstpotentie vele malen hoger.

Dit spel maakt over het algemeen gebruik van traditionele megaways spelmechanismes. Toch heeft Blueprint met Power Play een extra feature weten toe te voegen waar je verderop in onze review meer over kunt ontdekken. Er zijn ook mysterie symbolen toegevoegd en er is een spannende gratis spins bonus waarbij spelers vooraf een gokje kunnen wagen op het aantal spins dat zij krijgen.

Het uitbetalingspercentage is met 95,5% iets onder het gemiddelde en de volatiliteit is hoog. De maximale winst met een enkele draaibeurt is maar liefst 50.000x de inzet.

Werking van de Eternal Phoenix Megaways gokkast

Het speelveld van Eternal Phoenix Megaways bestaat uit zes rollen met 2 tot 7 symbolen per rol. Er is ook nog een top rol met een enkele rij en 4 symbolen waarmee winstcombinaties aangevuld kunnen worden. Je kunt op de gebruikelijke manier een inzet plaatsen vanaf €0,10 tot maximaal €10 per draai. Optioneel kun je direct de Power Play feature inschakelen waarmee je het minimale aantal megaways kunt bepalen.

eternal phoenix megaways gokkast

Standaard zijn er minimaal 324 tot maximaal 117.649 megaways. Via de Power Play optie kun je dus het minimale aantal megaways verhogen naar 5.000, 10.000, 15.000 of 20.000 megaways. Dit kost echter wel geld, zo betaal je 1,5x tot 5 x de inzet om de Power Play te activeren.

Winstcombinaties van Eternal Phoenix Megaways ontstaan als je symbolen van links naar rechts op de rollen weet te landen. Zoals gebruikelijk leveren symbolen van speelkaarten het minste op. Draai er hier zes van dezelfde soort van voor een bedrag van 1x tot 1,5x de inzet. De blauwe, groene en rode runenstenen zijn meer waard. Hiermee pak je 2x tot 5x de inzet. De Feniks is het meeste waard, zes maal het Feniks symbool zorgt voor een uitbetaling van 50x de inzet. Er is ook nog een wild symbool dat alleen op de top rol voorkomt. Dit wild kan alle andere symbolen behalve de scatter vervangen.

Mysterie Symbolen

Een leuke toevoeging zijn de mysterie symbolen waarvan je zowel tijdens het basisspel als de bonusronde van kunt profiteren. Het symbool lijkt op een geopende Feniks ei en zodra dit symbool valt wordt het getransformeerd naar een standaard symbool. Dit kan elk symbool behalve het wild of scatter zijn. Met mysterie symbolen maak je dus meer kans om extra winnende combinaties te landen.

power play

De Gratis Spins Bonus

Het scatter symbool kan op elke rol landen (behalve de top rol). Je hebt er minstens drie van nodig waarmee je 8 gratis spins verdient. Elke extra scatter is goed voor 5 extra spins. Je kunt nu optioneel een gokje wagen door aan een rad te draaien waarmee je maximaal 30 spins kunt winnen. Let wel op want je kunt ook de bestaande free spins verspelen.

Tijdens de bonusronde is er een oplopende vermenigvuldiger dat na elke winnende cascade met +1 wordt verhoogt. De scatters komt tijdens het bonusspel alleen op de top rol voor en als je hier 3 of 4 scatters weet te landen ontvang je 5 tot 10 extra spins. Als aan het bonusspel begint en de Power Play feature is actief dan telt het minimale aantal megaways ook tijdens het bonusspel.

Wat is onze beoordeling van Eternal Phoenix Megaways?

Eternal Phoenix Megaways is een bovengemiddelde gokkast van Blueprint Gaming. Het is wel jammer dat de standaard RTP onder de 96% uitkomt. De Power Play feature geeft spelers de kans om het minimale aantal megaways te verhogen waardoor er meer winstkansen ontstaan.

Verder is dit (op de mysterie symbolen na) een vrij standaard megaways gokkast. Het thema draait om de Feniks, een mythische vogel die we vaker zien bij online gokkasten zoals Phoenix Reborn van Play ‘N Go. Wat ons betreft is Eternal Phoenix Megaways de moeite waard om voor geld te spelen. Probeer eerst maar eens het gratis demospel.

Pluspunten
  • Bepaal het minimale aantal megaways met de Power Play feature
  • Mysterie symbolen met transformatie
  • Een oplopende multiplier tijdens free spins
Minpunten
  • De RTP is wat ons betreft iets te laag
© Copyright 2023 Gokkasten Stip