Cluster Tumble
4.0/5

Cluster Tumble


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Cluster Tumble

Cluster Tumble is een van de nieuwe gokkasten van Relax Gaming dat je hier nu ook gratis kunt spelen. Waarschijnlijk is dit het vervolg van Temple Tumble Megaways dat deze spelontwikkelaar in 2019 uit heeft gebracht. Ditmaal zonder Megaways spelmechanisme en met een waanzinnig aantal winnende cascades zoals je niet eerder hebt ervaren.

In het introductie video valt te zien dat de avonturier van Temple Tumble Megaways vermist is maar gelukkig gaat zijn vrouw op zoek naar hem. Ze lijkt op Lara Croft van Tomb Raider maar heeft ook wat weg van Play ‘N Go’s Cat Wilde.

Het theoretische uitbetalingspercentage van Cluster Tumble is 96,40% en de volatiliteit is hoog. De maximale uitbetaling is 20.000x de inzet. Relax Gaming heeft features als Lightning Win en Fire Transform toegevoegd waardoor dit spel voor de nodige spanning kan zorgen.

Dit spel is ook voorzien van een ‘Bonus Buy’ feature maar daar kun je helaas geen gebruik van maken. Dit is opgenomen in de wet kansspel op afstand.

Werking van de Cluster Tumble Gokkast

Cluster Tumble is een typische grid slot met een raster van 8×8 symbolen. Zodra je begint met spelen zal het je opvallen dat er slechts 15 symbolen actief zijn. De andere symbolen zijn zogenaamde blokkerende stenen tegels die verwijderd kunnen worden nadat er winnende clusters ontstaan. Inzetten kan vanaf €0,10 tot maximaal €50 per spin.

cluster tumble slot

Er wordt met Cluster Tumble gebruik gemaakt van het Cluster Pays spelmechanisme. De blokkerende tegels worden verwijderd zodra zij aangrenzend aan een winnende cluster voorkomen. Zodoende wordt het speelveld en het aantal manieren om te winnen na elke cascade alsmaar groter. Een winnende combinatie ontstaat zodra vier dezelfde symbolen elkaar aanraken. De beste uitbetalende clusters bestaan uit 40+ symbolen.

Er zijn slechts zes reguliere symbolen. De drie edelstenen hebben de laagste waarde en bij een cluster van 40 of meer van dezelfde soort pak je 50x de inzet. Het blauwe master en een scarabee zijn meer waard, een cluster van 40+ zorgt hiermee voor een uitbetaling van 100x de inzet. Het masker van een leeuwenhoofd is veel meer waard, draai hier een cluster van 40 of meer van en je pakt 2.000x de inzet.

Wild symbolen vervangen alle andere symbolen en zijn voorzien van vijf levens. Na elke winstcombinatie dat met een wild voorkomt wordt één leven verspeelt.

Extra Features

Behalve het wild bevatten de stenen tegels nog twee leuke features. Het gaat om de volgende features;

  • Lightning Win: Deze tegel wordt nu een standaard symbool. Alle vergelijkbare symbolen zorgen nu voor een uitbetaling ongeacht waar zij op het speelveld voorkomen.
  • Fire Transform: Via deze feature wordt een regulier symbool aangeduid dat tijdens de volgende draaibeurt actief wordt. Er worden nu 1 tot 2 van dezelfde symbolen toegevoegd.

Samen met het wild zorgen de extra features tijdens het basisspel van Cluster Tumble voor extra uitbetalingen.

gratis spins bonus

De Gratis Spins Bonus

Om de gratis spins bonus van Cluster Tumble te bereiken zul je alle blokkerende stenen tegels uit het speelveld moeten verwijderen. Je krijgt nu wederom een korte video te zien waarbij je onze Temple Tumble avonturier in een stalen kooi te zien krijgt. Als je een scatter draait tijdens de gratis spins bonus dan ontvang je een extra draaibeurt.

Zodra het lukt om het speelveld van blokkerende tegels te ruimen ontvang je nogmaals drie spins en krijg je een x3 multiplier. De multiplier loop met +3 op zodra je wederom het speelveld leeg weet te ruimen. Normaal gesproken kun je ook de bonusronde kopen maar deze optie zal uitgeschakeld zijn.

Wat is onze beoordeling van Cluster Tumble?

Het lukt Relax Gaming elke keer weer om een prachtig spel met unieke features te ontwerpen. In plaats van het Megaways systeem toe te passen hebben ze een unieke Cluster Tumble mechanisme gecreëerd waarbij de doelstelling is om het complete speelveld met symbolen te vullen.

Tijdens het testen van dit spel is het ons opgevallen dat het aantal winnende cascades enorm kan zijn. Tel daar een multiplier bij op en dan kan de winst flink oplopen. De variantie is wel ontzettend hoog dus het kan zomaar voorkomen dat je razendsnel je speelbudget er doorheen jaagt.

Andere slots die we je graag onder de aandacht brengen zijn Mega Mine Nudging Ways en Quickspin’s Big Bad Wolf Megaways.

Pluspunten
  • Een opvolger van Temple Tumble Megaways maar dan net even anders
  • Winstpotentie van 20.000x de inzet
  • Winnende combinaties krijgen een flinke boost dankzij de multipliers
  • Op visueel vlak tot in de puntjes verzorgd
Minpunten
  • Je kunt de bonus buy optie niet gebruiken
  • Het komt regelmatig voor dat één of twee stenen tegels overblijven
© Copyright 2023 Gokkasten Stip