Black River Gold
4.0/5

Black River Gold


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Black River Gold

Black River Gold is een nieuw online slot geproduceerd door Elk Studio’s met Kane in de hoofdrol, een avonturier die bekend is van de andere Gold reeks aan slots zoals Voodoo Gold, Ecuador Gold en Tahiti Gold. Het thema speelt zich waarschijnlijk af in Black River Falls met besneeuwde bergen op de achtergrond en de rollen geplaatst onder een brug.

Onze held Kane is als sheriff nog steeds op jacht naar goud en edelstenen waarmee ook jij rijkelijk beloond kan worden want de maximale uitbetaling is maar liefst 500.000 euro.

Het aantal manieren waarop je kunt winnen is ook ongekend, dat start met 4096 ways to win en kan oplopen tot maar liefst 262.144 ways to win, vergelijkbaar met het mechanisme van de Megaways gokkasten.

Het theoretische uitbetalingspercentage is 96,1% en de variantie is ontzettend hoog.

Hoe werkt de Black River Gold Gokkast?

Het speelveld van de Black River Gold slot bestaat in de basis uit 6 rollen en vier rijen maar het speelveld spreidt zich uit zodra je winnende formaties vormt.

black river gold slot

Elke keer dat je een winnende combinatie draait worden de symbolen waarmee je lijnwinst pakt verwijderd en vallen er nieuwe symbolen voor in de plaats. Er gebeurt meer, want na elke winnende combinatie wordt er ook een rij toegevoegd waardoor het aantal manieren om te winnen wordt vergroot.

Het werkt als volgt;

 • 4 rijen: 4096 ways to win
 • 5 rijen: 15.625 ways to win
 • 6 rijen: 46.656 ways to win
 • 7 rijen: 117.649 ways to win
 • 8 rijen: 262.144 ways to win

Het is dus de bedoeling om zoveel mogelijk cascades van lijnwinsten te komen zodat je alle manieren om te winnen kunt ontgrendelen. Dit spelmechanisme lijkt dus veel op het Megaways systeem maar het ontgrendelen van meer manieren om te winnen is compleet anders.

Inzetten kan trouwens vanaf 10 eurocent tot maximaal 100 euro per spin waardoor dit spel voor zowel spelers met een groot of klein budget speelbaar is.

extra features

Symbolen met extra Features

De sheriff Kane is het meeste waard en bij vijf stuks pak je een bedrag van 3x de inzet.

Overige premium symbolen bestaan uit een diamant, goudklompen en edelstenen waarmee je bij vijf van dezelfde soort een bedrag van 2x de inzet pakt.

Een revolver, goed gevulde whiskyglas, de sheriff badge en een hanger met pistolen zijn goed voor een bedrag van 0,8x de inzet zodra je vijf dezelfde hebt.

De laagste waarde is aan de kaartsymbolen A, K, Q, J toegekend waarmee je een bedrag van slechts 0,3x de inzet kunt verdienen.

Er zijn ook nog symbolen die extra features ontgrendelen zoals;

 • Wild Compass: Zodra symbolen aan weerszijden van de kompas wijzers staan dan worden dit wild symbolen. Bovendien verandert het kompas ook in een wild zodra het op de onderste rij uitkomt.
 • Revolver: Mega symbolen kunnen kleinere symbolen absorberen waarmee de cilinder met kamers van de revolver wordt gevuld. Heb je eenmaal alle kamers gevuld dan wordt de revolver wild.
 • Big Symbols: De megasymbolen kunnen op willekeurige momenten vallen en vormen symbolen van 2×2, 3×3 of 4×4 waardoor je sneller winnende combinaties pakt.
 • Wild Symbol: Het wild symbool vervangt alle andere symbolen behalve het bonus symbool en het wild compass.

De Free Spins Bonus

De free spins bonus van Black River Gold bestaat uit zogenaamde Free Drops. Je hebt minstens drie scatters nodig om 10 free spins te verdienen en voor elke extra scatter dat je draait ontvang je 5 extra spins.

Elk Studio’s heeft met de ‘Safety Level’ een leuke feature ingebakken want je start dus standaard met vier rijen maar als je een winnende combinatie draait en een extra rij ontgrendeld dan wordt de safety level actief waardoor je niet meer een rij kunt verliezen, dit loopt door tot het einde van de bonus. Lukt het je dus om snel 8 rijen te ontgrendelen dan blijven alle rijen actief gedurende de rest van de bonus.

Dat is niet alles want alle wilds blijven nu onderaan plakken totdat zij deel uitmaken van een winnende combinatie.

De andere features zijn ook actief zodat je optimaal kunt profiteren van deze bonus.

Wat vinden wij van de Black River Gold Slot?

Dit spel zal voornamelijk spelers aantrekken die fan zijn van het megaways mechanisme. Je kunt namelijk op ontzettend veel manieren winnende combinaties draaien en het ontgrendelen van meer ways to win is uniek.

Alleen al het feit dat Elk Studio’s er voor heeft gekozen om geen licentie van BTG af te nemen maar zelfstandig een uniek systeem te bedenken zegt al genoeg.

Wat het spelverloop betreft is Black River Gold een prima slot en alle extra features zorgen zowel voor spannende momenten als mogelijke hoge winstpotentie. Je kunt hier onbeperkt gratis genieten van Black River Gold of optioneel een account aanmaken bij een legale online goksite.

Pluspunten
 • Prachtig ontworpen slot
 • Vier symbolen met extra features
 • Kans op een maximale prijs van 500.000 euro
Minpunten
 • Door de hoge variantie kan je snel al je geld er doorheen jagen
© Copyright 2023 Gokkasten Stip