Banana Odyssey
4.0/5

Banana Odyssey


Demo Spel

Dit spel is alleen voor spelers van 18 jaar en ouder.

Home » Banana Odyssey

Banana Odyssey is een Microgaming slot dat ontwikkeld is door Slingshot Studio’s met een titel dat doet denken aan ‘2001 A Space Odyssey’. Het thema speelt draait om de knotsgekke Astrochimps Buck en Chip die de strijd aangaan om de bananen planeet en doet ergens denken aan de Muppet Show’s Pig’s in Space.

In de basis lijkt dit spel erg veel op NetEnt’s Starburst slot met een win both ways mechanisme en 10 vaste lijnen. Toch is Banana Odyssey een degelijk slot van Microgaming en er is als extra feature een free spins bonusronde toegevoegd.

Het theoretische uitbetalingspercentage is met 96,31% ook best redelijk en de variantie is aan de lage kant. De maximale uitbetaling bedraagt maar liefst 160.000 munten!

Hoe werkt de Banana Odyssey Gokkast?

Het speelveld bestaat uit vijf rollen, drie rijen en er zijn 10 vaste lijnen. Het ‘Win Both Ways’ systeem is actief waardoor winnende combinaties van zowel links naar rechts als rechts naar links tellen.

Inzetten is al mogelijk vanaf 10 eurocent tot maximaal 400 euro per draai waardoor dit spel voor zowel kleine als grote gokkers goed speelbaar is. De premium symbolen bestaan uit de Astrochimps Buck en Chip waarmee je bij vijf dezelfde een uitbetaling van 10x de inzet kunt verwachten.

Een potje nootjes en het lazerpistool zijn medium symbolen en hebben een waarde van 6x en 8x de inzet bij een combinatie van vijf. Tot slot zijn er nog de kaartsymbolen A, K, A en J waarmee je vanaf 2x tot 3.5x de inzet kunt winnen met een winnende combinatie van vijf.

Extra Features

Microgaming heeft een extra feature ingebakken zodat je tijdens het basisspel kans maakt op meer winst. Het gaat om de Expanding Wilds met Respins die geactiveerd kunnen worden als een wild (Banana Planet symbool) valt.

De wilds komen alleen voor op de rollen 2, 3 en 4 en elke wild dat je weet te landen klapt uit over de gehele rol om een zogenaamde ‘Wild Reel’ te vormen.

Bovendien ontvang je na het vallen van een wild een re-spin op de andere rollen en valt er nogmaals een wild dan krijg je nog een re-spin toegekend.

De gratis spins bonus

Je hebt minsten drie scatters nodig om de free spins bonus te spelen. Zodra je drie scatters hebt op de rollen 2, 3 en 4 ontvang je tien free spins waarbij het spel vrijwel hetzelfde is als in de basis behalve voor het wild.

Het wild symbool klapt ook hier uit op de middelste drie rollen maar blijft nu ook plakken. Je kunt helaas geen extra spins verdienen doordat de scatters alleen in het basisspel voorkomen.

Wat vinden wij van Banana Odyssey?

Eindelijk heeft Microgaming weer een leuk slot op de markt gebracht waarmee je ook nog flink aan kunt verdienen.

Op een paar uitzonderingen na zijn de online gokkasten die Microgaming dit jaar heeft uitgebracht niet echt bijzonder maar Banana Odyssey brengt daar verandering in.

Ondanks dat het spel in de basis veel op Starburst lijkt is dit er toch een om te proberen want met het win both ways systeem, uitklappende wilds en een grappig thema kun je veel speelplezier beleven.

© Copyright 2023 Gokkasten Stip